Szórakozás

Betiltották a meztelenkedést egy ausztrál strand öltözőiben

PETER HARRISON / Getty Images (illusztráció)
PETER HARRISON / Getty Images (illusztráció)
Az öltözőkben már meg is jelentek új szabályra figyelmeztető táblák azzal a szöveggel, hogy „zuhanyozzanak fürdőruhában”, és „öltözzenek át törölközőbe tekerve”.

Furcsa szabályt vezettek be egy ausztráliai strandon: konkrétan megtiltották a fürdőzőknek, hogy meztelenek legyenek, miközben lecserélik a ruhájukat a fürdőruhájukra (vagy éppen fordítva). A Guardian azt írja, a Sydney mellett található Terrigal nevű kisváros fürdőzőit meglepetésként érte, hogy a város óceánra néző partszakaszának biztonságáért felelő szervezet, a Terrigal Surf Life Saving Club megtiltotta az általuk üzemeltetett öltözőkben a meztelenkedést.

Egy helyi párost, akik rendszeresen járnak a strandra, nemrég még fegyelmi eljárással megfenyegettek azért, mert nem így cselekedtek.

Nada Pantle és Wendy Farley minden reggelét azzal indítja, hogy megmártózik az óceánban, mielőtt elindulnának munkába. A két nő a reggeli fürdő után rendszeresen a szörfklub öltözőjében mosta le magáról a sós tengervizet, és öltözött át. Azonban decemberben kaptak egy emailt a klubtól, amiben felszólították őket, hogy ne meztelenkedjenek többé az öltözőben. Ez pedig bezavart a reggeli rutinjukba.

„Először azt gondoltam, ez őrültség. Hogyan tudsz úgy zuhanyozni, megszárítkozni és átöltözni, hogy közben nem vagy meztelen?” – tette fel a költői kérdést Farley, aki azóta sem tudott rájönni, mi értelme van ennek.

Az öltözőkben közben meg is jelentek új szabályra figyelmeztető táblák azzal a szöveggel, hogy „zuhanyozzanak fürdőruhában”, és „öltözzenek át törölközőbe tekerve”. Februárban egyikük még egy levelet is kapott a klubtól, amelyben figyelmeztették amiatt, hogy megszegte az öltözőkben meztelenkedést tiltó előírást. A levél szövege szerint azért nem tolerálják a meztelenkedést, mert a klub egy „családbarát” hely, ahol a pucérkodás még az öltözőkben sem elfogadott.

Az üzenet pedig azzal zárult, hogy ha a címzett nem változtat a viselkedésén, akkor fegyelmi eljárást indítanak ellene.

Olyan érzés, mintha megszégyenítették volna a testemet. Nem mondták meg, hogy mit tettem, (…) de valahogy azt sugallták, hogy valami szexuális jellegű dolgot

nyilatkozta az ausztrál ABC-nek Nada Pantle.

A különös szabály mögött egyébként a Terrigal Surf Life Saving Club anyaszervezete áll. A Surf Life Saving Australia azzal indokolja az egészet, hogy azt szeretnék, ha a gyerekek még az öltözőkben sem találkozhatnának a meztelenséggel. A terrigali szörfös életmentő szervezetnek 949 tagja van, akiknek több mint egyharmada 16 év alatti.

A figyelmeztetett fürdőzők szerint ugyanakkor ez a szabály rossz üzenetet közvetít, mivel azt sugallja, hogy a meztelenség rossz, miközben a szimplán csak átöltözni kívánó strandolókban bűntudatot kelt, és fölöslegesen szexualizálja a testüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik