Forma-1

Leclerc megcsúszott a szakadó esőben, de így is bucira vert mindenkit

A világbajnoki pontversenyben élen álló Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj pénteki első, esős körülmények között rendezett szabadedzésén.

Kapcsolódó

Lehet, ebben az is segített, hogy az első körében alaposan megcsúszott, így korán megtapasztalta, hogy is kellene vezetnie ilyen körülmények között.

A 24 éves versenyző mögött majdnem egy másodperces hátránnyal csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. végzett másodikként, míg a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) harmadik lett, de ő már majdnem másfél másodperccel volt lassabb, mint Leclerc.

A két Haas – Kevin Magnussen és Mick Schumacher – végzett a negyedik és ötödik pozícióban, ugyanakkor óriási csalódást okozott a Mercedes hétszeres világbajnoka, a brit Lewis Hamilton (Mercedes) csupán a 18. helyen végzett, mindössze a kínai Csou Kuan-jüt (Alfa Romeo-Ferrari) és a kanadai Nicholas Latifit (Williams-Mercedes) tudta megelőzni.

Az első edzés végén két kicsúszás borzolta az idegeket. Előbb Lando Norris próbálta ki a kavicságyat, szerencséjére a McLarent nem akadt fel rajta teljesen.

Valtteri Bottas csak félig volt szerencsés, az Alfa Romeóját megfogta a kavics, de így legalább lelassul annyira, hogy centikkel a fal előtt megállt.

Emilia Romagna Nagydíj, 1. szabadedzés

1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:29.402 perc
2. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:30.279
3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:30.867
4. Kevin Magnussen (dán, Haas) 1:32.439
5. Mick Schumacher (német, Haas) 1:32.988
6. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:33.012

Ajánlott videó

Olvasói sztorik