Forma-1

Totális dominancia a Ferraritól, Leclerc érinthetetlen és megállíthatatlan

Con Chronis / AFP
Con Chronis / AFP

A nemzetközi sajtó elsősorban Charles Leclerc-t és a Ferrarit méltatta a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj másnapján, miután a világbajnoki pontversenyben vezető monacói pilóta rajt-cél győzelmet aratva és a leggyorsabb kört is megfutva nyert Melbourne-ben, miközben nagy riválisa, a címvédő Max Verstappen (Red Bull) feladni kényszerült a futamot.

Uralkodó és érinthetetlen: a ferraris Charles Leclerc szinte teljes nyugalomban nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat. A Ferrari biztosította az autót, Leclerc pedig egyértelműen megmutatta, hogy bajnokesélyesként sem remeg meg a keze

– idézte az MTI az angol Guardiant.

Kapcsolódó
Leclerc simán nyerte az Ausztrál Nagydíjat, Verstappen megint nullázott
A nap legnagyobb bravúrját a williamses Albon mutatta be, aki csak a legvégén ment ki friss gumikért, és így is pontszerző lett.

Az Independent azt írta, hogy „ha Leclerc meg tudja őrizni azt a szenzációs formát, melyet ebben a szezonban eddig mutatott, akkor rendkívüli tehetsége meghatározhatja a Forma-1 közeljövőjét”.

„Egy újabb balszerencsés verseny Max Verstappen számára” – írta az olasz La Gazzetta dello Sport, míg a Corriere della Sera úgy fogalmazott: „Totális dominancia a Ferraritól Melbourne-ben: a monacói egyre magabiztosabban vezeti a világbajnoki pontversenyt.”

„Leclerc megállíthatatlan” – állapította meg a spanyol Marca, de a madridi AS is a monacói pilótát dicsérte: „Rosszabb már nem lehet, kivéve Leclerc számára. Lenyűgöző siker a Ferrarinak.”

A francia L’Équipe szerint „Leclerc és a Ferrari, ez masszív kombináció”, a Le Figaro szerint „az érinthetetlen Leclerc nyert Ausztráliában, ahol Verstappen sokat veszített”.

„Verstappen megint kiesett – Leclerc tovább növelte az előnyét a vb-pontversenyben” – írta a svájci Blick.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik