Sport

Az időntúli szabaddobást is túlélte a Veszprém, legyőzte a BL-címvédőt

Vasvári Tamás/MTI
Vasvári Tamás/MTI

A Telekom Veszprém hatalmas csatában 29-28-ra legyőzte a Barcelona kézilabdacsapatát a Bajnokok Ligájának harmadik csoportmérkőzésén.

Nem volt tökéletes a hazai csapat kezdése, de Rodrigo Corrales egészen remek formában védett, ami megakadályozta, hogy nagyon el tudjanak lépni.

Végül 5-3-ra vezetett a Barca, amikor nagyon megtáltosodott a Veszprém és előbb 5-5-nél beérte a vendégeket és a félidő végéig már nem is került hátrányba. A Barcelona támadójátéka ráadásul nagyon legyengült, aminek az lett az eredménye, hogy egy 5-1-es sorozattal félidőben ellépett a magyar csapat.

Szünetben viszont nagyon összekapta magát a Barca, különösen a védekezése lett erős és szépen apránként lecsipegetett a veszprémi előnyből Carlos Ortega együttese. A második félidő derekán egy 4-0-s sorozattal 23-23-ra egyenlítettek a katalánok, innentől pedig őrült rohanás vette kezdetét a győzelemhez.

A rohanásban a Barcelona 26-24-re és 28-27-re is vezetett, de a Veszprém mindig időben tudott újat húzni és 28-28-nál Rasmus Lauge Schmidt remek felismerése és gólja, valamint Corrales újabb bravúrja miatt a hazaiaknak maradt előnye. 29-28-nál időntóli szabaddobás maradt a vendégek egyetlen esélye a pontszerzésre, de ez kimaradt, így a magyar csapat örülhetett a győzelemnek.

Ezzel az eredménnyel a Kielce, a Veszprém és a Barca is négypontos a B csoportban.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. mérkőzés

Telekom Veszprém-Barcelona 29-28 (16-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik