Sport

Egy birkózóbíró kényszerhajvágással akasztotta ki Amerikát

Döbbenetes: egy tinédzser srácot arra kényszerítettek, hogy válasszon az identitása és a sportolás között.

Az Egyesült Államokban a szabadfogású birkózás meglehetősen népszerű sport. Középiskolai, egyetemi bajnokságokat is rendeznek, így nem csoda, hogy országos hír lett abból, amikor egy New Jersey-i szőnyegbíró a tizenéves fekete fiút közvetlenül a szőnyegre lépés után felszólította; amíg nem vágja le a dús raszta frizuráját, addig nem indítja el a meccset.

Holott a szabályok értelmében Andrew Johnson, a Buena Regionális Gimnázium tanulója akár speciális birkózó sapkát is húzhatott volna, de ezt sem engedte neki a spori, így aztán kénytelen-kelletlen levágták a srác haját:

Csoda lett volna, ha a mai világban nem készül az esetről azonnal videó és több tucat közösségi bejegyzés – a videó azonnal vírusként terjedt el és hatalmas felháborodást váltott ki  természetesen.

Hiszen elég megdöbbentő, amikor egy tinédzser srácot arra kényszerítenek, hogy válasszon az identitása és a sportolás között.

Az érintett, rasszizmussal vádolt szőnyegbírót, Alan Maloneyt az ügy alaposabb felülvizsgálatáig felmentették.

Johnson amúgy csattanós választ adott; az őt ért atrocitás ellenére legyőzte ellenfelét. Azonban miközben lebaktatott a szőnyegről, jól látható arcán az is, megviselték a történtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik