Sport

8 éves a póker legnagyobb tehetsége

Alexa Fisher a póker minden változatát ismeri. Még csak nyolcéves, de már most a legnagyobb tehetségként beszélnek róla.

A Texas államban található San Antonio városában él az a kislány, akit már most a világ legnagyobb pókeres tehetségének tartanak – írja a Poker.hu.

Alexa Fisher mindössze nyolcéves, tehát még legalább 13 évet kell várnia, hogy legálisan játszhasson az USA egyik kaszinójában. Alexa pókerőrült édesapjától tanulta meg a játék alapjait, ezen belül is a No Limit Texas Hold’emmel ismerkedett meg már három éves korában, az azóta eltelt 3 évben további 50 kártyajáték szabályait sikerült elsajátítania.


Justin Fisher
, az édesapa nem rendelkezik különösebb pókeres eredménnyel, de ezt már nem is magától várja, hanem minden erejét Alexa oktatására fordítja. „Ha majd a verseny elkezdődik, Alexa ellenfelei csak egy kislányt fognak látni az asztalnál, de aztán elcsodálkoznak, ahogy egyre nagyobb zsetonkupacok tornyosulnak majd előtte.” – mondta a büszke apa, aki kimondottan dollármilliomos pókerpalántának neveli a lányát.

A szakértők legtöbbje egyébként hasonló véleménnyel van Alexáról, az viszont biztos, hogy még legalább 13 éve kell várni, míg betölti a 21. életévét, és legálisan is beteheti a lábát az Egyesült Államok egyik kaszinójába.

Alexa nyilatkozik a WSOP egyik jótékonysági versenyén:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik