Della

A társadalom teteje bevonul az üvegbúra alá

Annyira koncentrálódik a vagyon világszerte a leggazdagabbak kezében, hogy az néhány évtizedes távon már a társadalmi békét veszélyezteti – mondja a Dellában Karagich István, a Blochamps Capital igazgatója. A vagyonmozgások kutatásával foglalkozó tanácsadó cég vezetője szerint egyre közelebb járunk ahhoz az időszakhoz, amikor ténylegesen kettészakad a társadalom, és a szűk vagyonos réteg kialakítja a saját, elkülönült életkörnyezetét, bevonul az „üvegbúra” alá.

Óvatosság van, félelem nincs – derül ki az általa elmondottakból arról, hogy tapasztal-e a privátbanki piacon félelmet a nagy magánvagyonok birtokosai részéről a hazai politikai, üzleti klíma miatt. A többieknek nagyobb gondot jelent, hogy az infláció lényegében felzabálta a megtakarításaikat, amit rossz vagy halogatott megtakarítási döntések is tetéztek.

Beszéltünk arról is, hogy mi okozza a magyar újtőkés vállalkozói réteg igazi versenyhátrányát a régiós vetélytársakkal szemben, illetve a mai banki adatszolgáltatási környezetben el lehet-e dugni a világ szeme elől a politikai befolyással szerzett családi vagyonokat.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik