Della

Kóka János: Jön a részletfizetés a magánegészségügyben

Egyre több magánegészségügyi szolgáltató gondolkodik el a közfinanszírozott szolgáltatási palettája szűkítésén a nagy értékű beavatkozásoknál, mert százezres nagyságrendben keletkezik veszteségük például az ortopédiai műtéteken, ami fenntarthatatlan – mondja a Dellában Kóka János üzletember, a Doktor24 tulajdonosa, a kétezres évek baloldali-liberális kormányának gazdasági minisztere.

Kóka úgy emlékszik vissza arra a korszakra, hogy részben az egészségügy piaci biztosítási alapra helyezésébe buktak bele, mert nem volt elég széles ehhez a társadalmi támogatottságuk. Ez a Fidesznek megvan, tehát akár még meg is tudnák valósítani a reformot – mondja az üzletember, aki lát jó elemeket a Takács Péter-féle csomagban, szerinte

jót akar az államtitkár.

Az elmúlt időszak betegforgalma azt mutatja, hogy a vállalkozások juttatásain keresztül érkező kereslet stabil, de a családoknak fogytán a pénzük. Ezt felismerve a Doktor24 egy nagy bankkal tárgyal a „buy now, pay later” konstrukció bevezetésén, ami lehetővé teszi az ellátás díjának részletekben történő rendezését.

Egykori liberális miniszterként elmondta azt is, mit gondol az ellenzéki körökben terjedő álláspontról, miszerint a NER-rel nem lehet, sőt, nem szabad együttműködni, mert az már kollaboráció. Szóba került továbbá Budaházy György köztársasági elnöki kegyelme – Kóka János épülőben lévő háza volt az egyik célpont, amelyre Molotov-koktélt dobtak –, valamint az is kiderül a beszélgetésből, hogy miért írt levelet Böjte Csaba atyának a Budaházy-üggyel kapcsolatban. Amelyre egyébként meglepő választ kapott.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik