Gazdaság

Kiderült, mekkora bírságot kapott a Coca-Cola a melegbarát plakátok miatt

Hétfőn írtuk meg, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Coca-Cola Magyarország Kft.-re a szerelem sokszínűségét hirdető #loveislove kampányban használt plakátok miatt.

Kérdéseinkre az üdítőitalgyártó cég közölte:

a bírság összege 500 ezer forint.

A járási hivatal álláspontja szerint a plakátok

a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsíthatják.

Fotó: Marjai János/24.hu

A cég szerint a #loveislove kampány célja az volt, hogy közvetítse azon értékeket amelyeket a vállalat régóta magáénak vall: az emberek sokszínűségébe és egyenlőségébe vetett hitet. Hozzátették:

A Coca-Cola változatlanul hisz abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt értékeket.

Rákérdeztünk arra is, hogy élnek-e jogorvoslattal, tehát fellebbeznek-e a határozat ellen. A cég közlése szerint a következő lépések egyeztetése folyamatban van.

Augusztusban hatalmas botrányt kavart az azóta koprrupciós ügyek környékén emlegetett fideszes politikus, Boldog István bejelentése. Boldog megígérte: addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég nem távolítja el a melegbarát plakátjaikat Magyarországról. A plakátokon azonos nemű párok szerepeltek az üdítővel.

A plakátok eltávolításáért online petíció is indult, azonban a Coca-Cola nem fújt visszavonulót. Amikor a Sziget Fesztivál elkezdődött, a pakátokat leszedték, de eredeti tervük is ez volt: a párokat szivárvánnyal díszített palackok váltották fel.

A Coca-Cola nem szedi le a melegbarát plakátokat
Boldog István leghamarabb majd csak szeptemberben fog Coca-Colát inni, ha betartja az ígéretét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik