Belföld

Már órákkal a tömegbaleset előtt volt egy karambol az M1-es autópályán szombaton

Március 11-én szombaton dél körül is történt egy baleset az M1-es autópályán, alig pár kilométerre a halálos áldozatot követelő tömegbaleset helyszínétől, a tragédiához képest pár órával korábban. A rendőrség a honlapján akkor annyit írt, hogy az M1-es autópálya 29-es kilométerszelvényénél, a főváros kivezető szakaszán, Herceghalom térségében egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze. Olvasónktól úgy tudjuk, a balesetben egy ukrán és egy holland rendszámú jármű volt érintett.

Információnk alapján ennek a balesetnek az idején is viharos szél fújt és nagyon erős porátfúvás volt, egy arra autózó szemtanú rossz látási viszonyokról számolt be. Lapunk úgy tudja, hogy a baleset helyszínére mentőautó, mentőhelikopter és tűzoltó is érkezett. 

A halálos áldozattal járó tömegbaleset az M1-es autópálya 26-os kilométerkövénél történt délután fél 3 körül, és az autópálya-kezelést végző MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Is megerősítette a 24.hu-nak, hogy a két esemény egymás közelében történt, ennél részletesebb tájékoztatást azonban nem adtak.

Megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot is, hogy valóban a rossz látási viszonyok miatt történt-e az első baleset is, és hogy ha igen, akkor miért nem zárták le az autópályát, de egyelőre nem kaptunk választ.

Közben kaptunk egy feltévelt, ami a küldő által elmondottak szerint 12:33-kor, az első baleset mentési munkálatai közben készültek. Olvasónk elmondása szerint ahogy lement a mentés, és elszállították a kamiont és a személygépkocsit, vélhetően a katasztrófavédők és az útfenntartók is elvonultak. Az érintett szakaszon nem szűkítették az utat egy sávra azzal a céllal, hogy megfogják a forgalmat, továbbá figyelmeztető jelzéseket sem láttak kitéve.

Így nézett ki a helyszín órákkal a tömegkarambol előtt.
Az első baleset helyszínelésekor, fél 1-kor készített fénykép, akkor még részleges útzárral. Fotó: olvasónktól
Kapcsolódó
Egy 44 éves férfi halt meg az M1-es tömegbalesetben
Két életveszélyes sérült van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik