Belföld koronavírus

Orbánék mentőövet dobtak a dubaji dollármilliárdos luxusszállodájának is

YouTube.com
YouTube.com
A koronavírus-járvány miatt kieső bevételeket kompenzálták.

A világ egyik leggazdagabb emberének tartja az mfor.hu a
dubaji dollármilliárdost, akinek budapesti luxusszállodáján is  segített az Orbán-kormány, ezzel kompenzálva a koronavírus-járvány miatt kieső bevételeit.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója még november 11-én tudatta, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrált szálláshelyeknek az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.

Az mfor.hu a Kisfaludy-program támogatásait listázó dokumentumban talált rá arra, hogy a The Ritz-Carlton Budapest után 9,6 millió forintos állami támogatást kapott az Adria Palace Kft., amelynek tulajdonosa az Al Habtoor Holding Kft.-n keresztül a dubaji Al Habtoor Group, amelynek alapítója Khalaf al-Habtoor.

Kapcsolódó
Dubai kézben egy budapesti luxushotel
Omán után Dubai is szállodatulajdonos lett Budapesten.

Az üzletember többször szerepelt a Forbes leggazdagabb embereinek listáján, 2011-ben 2,5 milliárd dollárra becsülték a vagyonát, csoportja építette a világ első 7 csillagos szállodáját, a Burdzs Al Arabot.

Khalaf al-Habtoor magyarországi befektetéseiért 2016-ban megkapta a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjét. Mivel nem rászorultsági alapon működik az Orbán-kormány turisztikai mentőcsomagja, így az MTÜ mindenkinek utalt támogatást, aki megfelelt a feltételeknek (cserébe nem szabad elbocsátani senkit). Nem vizsgálták a tulajdonos anyagi helyzetét.

Kapcsolódó
Mészáros Lőrinc szállodalánca csaknem 300 millió forintot kapott az elmaradt foglalások után
A Hunguest Hotels 9 szállodája kapott pénzt az elmaradt foglalások után, a kompenzációból ezúttal néhány budapesti luxusszállodának is jutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik