Ziccer

„Deschamps Southgate-nek: fogd meg a söröm, végigmegyek rúgott gól nélkül”

Jól indult, mégis a torna első gól nélküli döntetlenjét hozta a holland-francia meccs, az osztrákok lelépték a lengyeleket, utóbbiak a torna első kiesői, az ukránok pedig fordítottak a szlovákok ellen, ezzel rendkívül szorossá téve az E-csoportot. A második csoportkör utolsó előtti meccsnapját Holczer Ádámmal, a Soroksár kapusával beszéltük ki.

Lengyelország az első kiesője a 2024-es Eb-nek, el is búcsúztattuk őket, miközben felvetődött bennünk a kérdés, hogy hiányozni fognak-e?

A lengyel csapatnak ugyanakkor azt a kérdést kell feltennie, hogy Lewandowski hiányzott-e nekik, mivel a lengyelek játékához hozzá tenni nem tudó csatárnak a beköszönése a tornára nemzetének búcsúja is lett egyben.

Az osztrákok a biztató játékot hozó, de vereséggel végződő franciák elleni meccs után megszerezték az első győzelmüket. Rangnick csapatával kapcsolatban megbeszéltük, hogy miért maradhatott ki Wöber és Danso a védelem közepéből a franciák elleni meccs után, valamint az is előkerült, hogy mi a különbség a PPDA-mutató és megnyert párharcok száma között.

Az ukránok szlovákok elleni győzelmével az E-csoportban három csapatnak is három pontja van jelenleg, a kérdés már csak az, hogy hol állnak majd a belgák a románok elleni meccset követően. Szerhij Rebrov tökös húzásai mellett kapuskérdéseket is feszegettünk, mind lélektani, mind technikai oldalról Holczer Ádámmal, aki a különböző kapusiskolák filozófiájába is beavatott minket.

Ötven meccs után lett újra nulla-nulla a lefújást követően az Eb-n, az elkövetők a holland és a francia csapat. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy a francia csapat eddig ezen a tornán még nem lőtt gólt – viccelődtünk is azon, hogy akár rúgott gól nélkül is végig lehet menni a bajnoki címig. Emellett pedig kitárgyaltuk, hogy mit főzött ki erre a meccsre Didier Deschamps, beszéltünk a hollandok összeállításával kapcsolatos vitákról, illetve Xavi Simons meg nem adott góljáról is.

Kapcsolódó
Koeman a lesgólról: Ha ilyen sokáig tartott kielemezni, akkor meg kellett volna adni a gólt
A holland kapitány előzetesen aláírta volna, hogy két kör után négy ponttal álljon a csapata.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik