Sport

Az igazgató szerint az innováció hozta meg a sikert a Magyar Háznak

Tóth Andrea igazgató és a tervezésért felelős Böszörményi Nagy Gergely szerint is az innovatív megoldások hozták meg a sikert a Magyar Háznak, amelyet a nyári játékok legjobb látogatóközpontjának választottak -írja az MTI.

Bizonyítanunk kellett, hogy Budapest pályázó városként biztonságos választás. A Magyar Háznak többnek kellett lennie, mint a többi nemzet látogatóközpontjának

-nyilatkozta Böszörményi, aki szerint a sportolókból, városvezetőkből, szakértőkből álló nemzetközi zsűri által odaítélt díj nagy elismerés a magyar kreatív szakma képviselőinek.

Óriási volt a helyszínen a nemzetközi érdeklődés, már az első napon, a nyitás előtt fél órával háromszázan álltak a bejáratnál, ez a létszám pedig napról napra nőtt

-mondta Tóth Andrea, aki kiemelte Szurdi Linda belsőépítészetért felelős szakember munkáját, akinek a tervei alapján kerültek modern megjelenítésre a magyar népművészeti elemek. Az igazgató három elemet említett, amely növelte a Magyar Ház népszerűségét és erősítette pozitív megítélését.

Az egyik ilyen az Aqua Bar vízkóstoló, amelynél újrahasznosított papírból készült kapszulákból kínáltunk vizet a látogatóknak, a másik a Rubik-kocka, amelyet a világ minden pontján ismernek, de kevesen tudják, hogy magyar találmányról van szó.A harmadik nagy siker a kürtőskalács volt, amelyet egy korábban Magyarországon járt, dél-brazíliai hölgy készített, s naponta több száz darabot adott el belőle a Magyar Háznál.

Az olimpián közel száz ilyen látogatóközpont működött, csak nemzeti házból 52 várta a látogatókat. Magyarországnak most először volt saját nemzeti háza.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik