Sport

Hoki-vb: Kikaptak a franciák, kiesett a világelitből a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott hétfőien hősiesen küzdött Németország ellen, azonban így sem tudtunk nyerni, a németek 4-2-re győztek. Így a keddi francia-fehérorosz meccsen múlt a mieink bennmaradása, rendes játékidős gall győzelem kellett volna ehhez.

A fehéroroszok elég kétarcú csapat benyomását keltették a vb alatt, voltak ugyan felvillanásaik, de összességében elég fegyelmezetlenek és szétesettek voltak. Ezúttal azonban komolyan vették a meccset, már az első percektől kezdve nekiestek a kissé fáradtnak tűnő franciáknak. Huet kapus volt az, aki tartotta a lelket a gallokban, és ugyan az első harmad végén ő maga sodorta be a kapujába a korongot, a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy már letelt a húsz perc, így maradt a 0-0.

A második harmadban már ő is tehetetlen volt, egy megpattanó korongot még szépen védett a 26. percben, Stas azonban besodorta a kipattanót.

Mint később kiderült, les volt a fehérorosz támadás, nem szabadott volna megadni a gólt.

A második harmad második felében érkeztek meg a meccsbe a franciák, már nekik is voltak nagy helyzeteik. Fleurynek volt is egy ajtó-ablak ziccere, de a szinte üres kapu fölé lőtt, a kamera mutatta is a lelátón hitetlenkedő magyar válogatott játékosokat. Volt még egy nagy helyzetük a galloknak, a korong azonban a kapu mellé ment, az ellenakcióból Platt lőtt nagy gólt.

A harmadik harmadban három megválaszolatlan francia gól kellett volna ahhoz, hogy a magyar csapat bennmaradjon. Ehhez képest ismét a fehéroroszok találtak be, Stas döntötte el végleg a meccset a 45. percben.

Fehéroroszország pont akkor szedte össze magát, amikor nagy szüksége volt rá, a franciák pedig a mi szempontunkból pont a legrosszabbkor hozták a leggyengébb formájukat a vb-n. Ráadásul Vitali Koval is épp erre a meccsre tartogatta a legjobb formáját, sok hibája volt a torna során, ma lehúzta a rolót.

A magyar válogatott végzett így a B csoport utolsó helyén, kiestünk az elitből. A csapat azonban bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, a játékosok a világ legerősebb csapatai ellen is helytálltak, Fehéroroszország ellen pedig történelmi győzelmet arattak szombaton.

Jövőre a divízió I/A-ban szereplünk ismét, ahol a szintén a mostani vb-n kieső Kazahsztán, valamint Ausztria, Lengyelország, Dél-Korea és Ukrajna lesz a mieink ellenfele.

Eredmények – jégkorong-vb, 7. forduló

A csoport (Moszkva):
Norvégia-Lettország 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
Csehország-Svájc 5-4 (1-1, 1-0, 3-3)

Az állás: 1. (és negyeddöntős) Csehország 18 pont/7 mérkőzés, 2. (és negyeddöntős) Oroszország 15/6, 3. (és negyeddöntős) Svédország 13/6, 4. (és negyeddöntős) Dánia 11/7, 5. Norvégia 8/7 (13-22), 6. Svájc 8/7 (20-26), 7. Lettország 6/7, 8. (és kiesett) Kazahsztán 2/7

B csoport (Szentpétervár):
Fehéroroszország-Franciaország 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Szlovákia-Egyesült Államok 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után

Az állás: 1. (és negyeddöntős) Kanada 18 pont/6 mérkőzés (34-4), 2. (és negyeddöntős) Finnország 18/6 (25-6), 3. (és negyeddöntős) Németország 13/7, 4. (és negyeddöntős) Egyesült Államok 10/7, 5. Szlovákia 8/7, 6. Fehéroroszország 6, 7. Franciaország 5, 8. (és kiesett) Magyarország 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik