Sport

Óriási bravúr a magyar csapattól

A magyar jégkorong-válogatott pénteken az Egyesült Államok ellen kapott ki 5-1-re, szombaton pedig már Fehéroroszország ellen kellett helytállniuk fiainknak a világbajnokságon.

Beszorult a magyar válogatott a mérkőzés elején, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a fehéroroszok. Emberhátrányba kerültünk, de a kiállítás végén megszereztük a vezetést. Nagy Gergő lőtt a hosszúba Kevin Lalande mellett. (1-0)

Öt perccel később szerencsénk is volt, Vas János duplázta meg az előnyt, egy megpattanó passzt követően. (2-0)

A 13. percben Geoff Platt szépített emberelőnyben, így 2-1-es magyar vezetéssel ért véget az első harmad.

A második játékrészt jobban kezdték a fehéroroszok, sajnos ki is egyenlítettek Artur Gavrus révén. (2-2)

A lélektani előny tehát nem nálunk volt, ennek ellenére újra megszereztük a vezetést, Sebők Balázs első gólját lőtte a világbajnokságon. (3-2)

Három perccel később Galló Vilmos ismét kettőre növelte az előnyünket. Jobbról húzott befelé, majd a hosszúba lőtte a korongot. (4-2)

A harmad végén Yevenko ütött oda brutálisan Bartalis Istvánnak, aki erős vérzéssel ment az öltözőbe. Öt a háromban támadhattunk a második harmad végén.
Az utolsó játékrészben rendkívül intelligensen játszott a magyar válogatott. Tanácstalanok voltak a fehéroroszok, Rajna Miklós pedig állta a sarat a kapunkban. A mérkőzés végén Vas János talált be az üres kapuba, így 5-2-re megvertük a fehérorosz válogatottat.


A magyar csapat legjobbjának Rajna Miklóst választották a mérkőzés után.

Ezzel a győzelemmel az is biztossá vált, hogy ha megverjük a németeket hétfőn, akkor biztosan bent marad a magyar válogatott a legjobbak között.

Jégkorong-világbajnokság, végeredmény:

Magyarország – Fehéroroszország 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
G: Vas 2, Nagy, Sebők, Galló illetve Platt, Gavrus

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Rajna – Wehrs, Szirányi – Sofron, Bartalis, Galló

Fehéroroszország: Lalande – Dyukov, Gotovets – Kostitsyn, Pavlovich, Kostitsyn

1. harmad:

1-5. perc: A fehéroroszok hozták el a korongot, ők vezetik az első támadást. A magyar harmadban zajlik a küzdelem az első percekben, az első lövést a fehéroroszok jegyzik. Beszorul a magyar válogatott, egyelőre nem tudjuk birtokolni a korongot. Rajna védi Dyukov távoli lövését. Galló próbálkozik egy szólóval, de szerelik. Sagerté az első magyar lövés, Lalande védett.

5-10. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzetét Kovyrshin hagyja ki, Rajna védett bravúrral. Nagy Gergő góljával megszerzi a vezetést a magyar válogatott! (1-0) Kóger passzolt Nagynak, aki a hosszúba lőtt, Lalande-nak esélye sem volt. Rajna mutat be bravúrokat, sőt Sofron indult meg egyedül, de elhagyta a korongot. Nagy Krisztián nyomult be az ellenfél harmadába, Lalande hárított bravúrral. Az első kiállított játékos Szirányi, Stepanovot akasztotta.

10-15. perc: Gotovets lő távolról, Rajna véd. Benk blokkol óriásit, egyelőre álljuk a rohamokat emberhátrányban, sőt Vas János megpattanó passzából újabb gólt szerzett a magyar csapat. (2-0) Ez Vas első gólja a vb-n. Nagy Gergő került helyzetbe, de nincs újabb gól. Eközben ismét emberhátrányba kerülünk, Galló ül le két percre. Sajnos egyből szépít a fehérorosz csapat a kiállítás után: Platt emelte be az üres kapuba a korongot. (2-1) Platt lőtt messziről, Rajna hárít. Újabb emberhátrány jön: Nagy Krisztiánt állították ki ezúttal. Platt megint közel a gólhoz, de Rajna véd közelről, egy percig vagyunk még létszámhátrányban. Kiegészül a magyar válogatott, továbbra is vezetünk.

15-20. perc: Pavlovich tette be a kapunk elé a pakkot, de hosszú volt az indítása. Veszélyes helyzetek nélkül zajlik egyelőre az első harmad végjátéka. Kóger lő éles szögből mellé. Lalande eddig két gólt kapott négy lövésből, finoman szólva sem magabiztos a fehérorosz kapus. Platt lőtt messziről, Rajnának ez nem jelenthetett gondot. Ismét magyar kiállítás 10 másodperccel a játékrész vége előtt, Sofron ül le. 2-1-es magyar vezetéssel ér véget az első harmad.

2. harmad

1-5. perc: Emberhátrányban kezdi a magyar válogatott a második harmadot. Kiegészülünk, Sofron a jégen ismét. Dyukov lőtt, de levágódik a blokkról a korong. Magosi lőhetett óriási gólhelyzetben, Lalande testtel hárított. Megkapjuk az első emberelőnyt: Kitarov ül le két percre. Bartalis tette vissza Dudásnak, aki messziről lőtt keményen. Megint Dudás lő, óriási a nyomás a fehérorosz kapun.

5-10. perc: Kiegészült az ellenfél, nem sikerült újabb gólt szereznünk. Kostitsyn lőtt jobb szélről mellé, Stapanov próbálkozása is veszélytelen. Egyenlít a fehérorosz csapat: Kovyrshin passzolt Gavrusnak, aki nem hibázott. (2-2) Szirányi lőtt messziről, majd ismét emberelőnybe kerülünk. Linglet gáncsolta Kógert. Vas János lőtt takarásból mellé. Gyorsan jár a korong, ezúttal Vas Márton lőtt a rövid sarok felé. Bartalis cselezgetett szépen, de nem tudta kapura tenni a pakkot. Kiegészültek a fehéroroszok, de továbbra is mi támadunk. Sebők Balázs góljával ismét vezet a magyar válogatott! Szirányi kiugratása után meglövi első gólját a vb-n. (3-2)

10-15. perc: Rajna véd óriási ziccert, sikerült felszabadítanunk. Kostitsyn tette be a kapunk elé a korongot, Rajna állja a sarat. A fehérorosz kapu előtt zajlik a játék, jól játszunk a második harmadban. Olyannyira, hogy megint kettővel vezetünk! (4-2) Galló jobbról húzott befelé és belövi a hosszúba a korongot. Kapust is cserél a fehérorosz csapat.

15-20. perc: Kostitsyn lőtt a blokkba, Wehrs volt jó helyen. Nagy helyzet nélkül egyelőre a harmad végjátéka. Óriási magyar helyzet maradt ki, majd Stas is elpuskázott egy ziccert a másik oldalon. Galló szerzett korongot, majd lőtt a kapusba. Emberelőnybe kerülünk, Dyukovot állítják ki a bírók. Bartalis parádés cseleket csinált, de kimaradt a helyzet. Komolyan vérzik a magyar játékos Yevenko ütött oda neki brutálisan, 2+2-t kapott a bíróktól. Öt a három ellen támadhatunk. Vas lőtt, de kijön a lövése a kapusról. 4-2-vel ér véget a második játékrész.

3. harmad:

1-5. perc: 53 másodpercig kettős emberelőnyben támadhat a magyar válogatott a harmad elején. Sarauer hozta el a bulit, majd próbálkozik a rövid saroknál, de nincs gól. Visszatérhetett az egyik fehérorosz játékos, Bartalis is újra a jégen. Dudás lő a blokkba, majd Nagy Gergő lő mellé. Kiegészültek a fehéroroszok, Kovyrshin lőtt Rajnába.

5-10. perc: Bartalis iramodott meg a bal szélen, Shinkevichet állítják ki a bírók. Vas lőtt jobbról Kovalról nem jött ki a korong. Dudás lőtt kapásból a bokkba, de ismét mi jöhetünk. Nagy Gergő próbálkozhatott nagy helyzetben, de Koval eszén nem tudott túljárni. Nem sikerült gólra váltanunk az emberelőnyt. Ebben a harmadban nem lőtt még kapura a fehérorosz csapat, pedig eltelt már nyolc perc. Kostitsyn lőtt, Rajnának ez csemege. Kicsit beszorulunk, de nincs komoly helyzet a kapunk előtt.

10-15. perc: Rajna parádézik a magyar kapuban, majd Koval is bravúrt mutat be a másik oldalon. Vas János cselezgetett a kapunk előtt, majd elvesztette a korongot, de nem lett belőle baj. Stabilan védekezik a magyar válogatott, nincs nagy fehérorosz helyzet.

15-20. perc: Nagy Gergő került lövőhelyzetbe, sajnos célt tévesztett. Sagert lövi el a korongot, majd Gallót ütik le, de nincs kiállítás. Három perc van még hátra a mérkőzésből, óriási siker kapujában a magyar válogatott. Kostitsyn lő távolról a blokkba. Másfél perccel a vége előtt lehozzák a kapust a fehéroroszok. Kiállítás lesz a magyar válogatottnál, Kóger akasztotta Stepanovot. Kostitsyn lőtt, Rajnáról nem jön ki a korong. Stepanov lövése vágódik le, már csak fél perc van hátra. 4 másodperccel a vége előtt újabb gólt szerzünk: Vas János talált be az üres kapuba. (5-2) Vége, a magyar válogatott 5-2-re nyert Fehéroroszország ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik