Nagyvilág

Végre leleplezték Soros György ármánykodásait!

soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)
soros-gyorgy(210x140).jpg (Array)
Orbán Viktor kvótás népszavazásáról és a rettegett Soros Györgyről is lerántották a leplet a német lapok.

A német sajtó a kormány népszavazási kezdeményezésével és Soros György magyar származású amerikai üzletember kelet-közép-európai megítélésével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

FAZ: népszavazással terel az arrogáns hatalom

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) konzervatív lap szombati számában Orbán Viktor alaptörvénye címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki a kormány népszavazási kezdeményezéséről kiemelte, hogy a magyaroknak az európai menekültpolitikáról kell szavazniuk, “de sokkal többről van szó”. Hozzátette, hogy a népszavazási kezdeményezés “politikai manőver”, aminek belpolitikai és külpolitikai funkciója is van.

Szerinte a kezdeményezés a német kancellár politikája ellen irányul, és azt a tanácsot “implikálja”, hogy “hallgass a népre”. A belpolitikában arra hivatott, hogy a kormányfő a “migráció jól bevált témája” révén megtartsa az ellenőrzést – fejtette ki a FAZ szerzője. Megjegyezte, hogy a “menekülttéma” tavaly “kisegítette a miniszterelnököt és pártját egy súlyos népszerűségi válságból”, de az ügy az utóbbi időben elmozdult a figyelem középpontjából és ismét felmerültek kérdések a “hatalom arroganciájával” kapcsolatban.

Löwenstein a kezdeményezés külföldi visszhangjáról megállapította, hogy a “nemzetközi címzettek” visszafogottan viszonyultak a lépéshez, és megjegyezte, “végül is az európaiak elegendő tapasztalatot szereztek arról, hogy a kívülről érkező kritika főleg egy embernek használ: Orbán Viktornak“.

Spiegel: Soros, a démon

A Spiegel Online Soros György milliárdos: fél Kelet-Európa utálja ezt az embert címmel közölte Keno Verseck írását. A szerző kiemelte: “mindegy, hogy Magyarországon, Csehországban vagy Szlovákiában: Soros György milliárdost démonizálják Kelet-Európa nacionalistái”, és még a menekültválságot is a “zsidó filantrópnak” tulajdonítják.

Kifejtette, hogy Orbán Viktor a válságokat “egyre gyakrabban tulajdonítja ‘külső erőknek’ és személy szerint Soros Györgynek“. Hozzátette, a “kelet-európai nacionalisták” szerint Soros a vezetője egy “zsidó világ-összeesküvésnek, ami a nemzeti közösségek elpusztítására és egy ‘háttér-világhatalom’ felépítésére tör, hogy leigázza és kiszipolyozza a nemzeteket és országokat”.

Soros a portálnak elmondta, hogy nem veszi magára a támadásokat, a magyarországi tanártüntetésekhez nyújtott állítólagos támogatásáról pedig az erről beszámoló magyar újságból szerzett tudomást először – szemléz az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik