Belföld

Áder János aláírta a plakáttörvényt

A parlamenti honlapon megjelentek szerint a köztársasági elnök arról tájékoztatta Kövér László házelnököt, hogy nem merült fel alkotmányos aggály, így aláírta a plakáttörvényt, ami egyébként hivatalosan a településkép védelméről szóló törvény módosítója volt.

A Jobbik már reagált is a hírre, szerintük Áder nem Magyarország, hanem Orbán köztársasági elnöke.

A mai napon egyértelművé vált: Áder János nem Magyarország, hanem Orbán Viktor köztársasági elnöke, aki akár az alaptörvény megsértésére, a szólásszabadság korlátozására is képes, hogy védje az Orbán-rezsim korrupcióját. Azzal, hogy Áder János aláírta a plakáttörvényt, Magyarország a legfelsőbb szinten is letért a jogállamiság útjáról. Erre az útra csak úgy térhetünk vissza, ha megmutatjuk, még a köztársasági elnök sem sértheti meg következmények nélkül Magyarország alaptörvényét.

A Jobbik ezért megfosztási eljárást kezdeményez Áder Jánossal szemben, aki szerintük méltatlanná vált a köztársasági elnöki feladatok ellátására. Emellett az Alkotmánybírósághoz fordulnak utólagos normakontrollt kérve.

A törvényt a Fidesz a Jobbik ellen hozta, mondván, Simicska plakátos cége most Vonáékat segíti. Csak épp a 24.hu csütörtökön megírta, amíg az oligarcha és Orbán Viktor nem vesztek össze, a Fidesz még a Jobbiknál is olcsóbban jutott plakátokhoz.

Szita Károly egyébként pénteken arról beszélt, hogy az emberek még szigorúbb plakáttörvényt szeretnének. Megjegyezte: 20 méteren akár négy-öt óriásplakát is van, ezek között van, amelyiken lóg a papír, össze van firkálva, azaz “esztétikai környezetszennyezés”. Úgy vélte, a kormány a településképek védelme érdekében szabályozni kívánta a kérést és meghatározta, hogy “általában nem lehet plakátot kihelyezni”, de ez nem vonatkozik a magántulajdonban lévő területen kihelyezett plakátokra.

Mi még szigorúbb törvényt szeretnénk, polgármesterek és településen élők, szögezte le.

Plakátháború: Orbánék lekörözték kedvezményekben a Jobbikot
A Fidesz csupán 58 százalékát fizette a plakátokért annak az árnak, amiért most támadja a Jobbikot. Ráadásul ugyanaz a Simicska-cég intézte a jóárasítást mindkét pártnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik