Belföld

Sztrájkba hív a műegyetem egyik oktatója a lex CEU miatt, van, aki már csatlakozott hozzá

A CEU-t ellehetetlenítő törvény elfogadása napján, kedden késő este felhívást tett közzé a Facebookon a Budapesti Műszaki Egyetem egyik oktatója, jelezve, hogy ha többen követik a példáját, akkor április 10-től gyakorlatilag bojkottálja a munkát.

Bárány Tibor, a BME GTK Szociológia és Kommunikáció Tanszékének oktatója azt írja, 2017. április 10-től határozatlan ideig nem hajlandó ellátni az oktatási, kutatási, adminisztratív és egyéb munkahelyi teendőit,

mindaddig, amíg a magyar országgyűlés vissza nem vonja a lex CEU néven elhíresült törvényt — amennyiben országosan legalább 200 oktató csatlakozik hozzám, akik közül legalább 20-an az én egyetememen (BME), legalább 2-en az én tanszékemen dolgoznak (Szociológia és Kommunikáció Tanszék). (Ha nem leszünk elegen, a tiltakozás más módjait fogom választani.)

Bárányhoz nyomban Léderer András is csatlakozott. Léderer az ELTE Szociológia mester szak oktatója, a szociológia doktori iskola hallgatója.

Bárány felhívásában kéri, hogy aki akar csatlakozni, az ossza meg posztját a saját adataival (név, egyetem, tanszék) és írjon a ceuvalvagyunk@gmail.com címre.

Posztját szerda hajnali 6-ig több mint 1600-an osztották meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik