Belföld

Rendőrök lepték el a Szövetség utcát, fegyvereket foglaltak le

Rendőröket riasztottak péntek délelőtt a VII. kerületi Szövetség utcába. A Blikk azt írta, egy férfi elbarikádozta magát. A helyszínre vonult a TEK is. Kerestük az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát az ügyben.

A rendőrség nem sokkal később közleményben cáfolta a lap értesülését. Azt írták, hogy valótlan az a sajtóban megjelent információ, mely szerint bárki elbarikádozta magát a rendőri intézkedés előtt vagy annak során.

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. október 28-án 8 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy egy Budapest VII., Szövetség utcai ingatlanban az egyik lakó kezében fegyvert vagy annak utánzatát láttak. A bejelentés ellenőrzése érdekében a TEK kirendelésére került sor. A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság beosztottainak. Az ingatlan átvizsgálását követően a két férfit a kerületi kapitányságra előállították, elszámoltatásuk folyamatban van. A házkutatás során lefoglalt fegyvert vagy annak utánzatát – mely az elsődleges adatok szerint airsoft fegyver – szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik