Belföld

Gyurcsány szerint a Fidesz árnyékállamot épít

A Fidesz árnyékállam kiépítésére törekszik Gyurcsány Ferenc szerint. Úgy látja, több állami szerv egymást is támogatva a jobboldal antidemokratikus törekvéseit szolgálja.

A Népszabadság információi szerint Gyurcsány Ferenc sportminiszter, aki korábban Medgyessy Péter kormányfő tanácsadója volt, az elmúlt hetekben több alkalommal, így az informális kormányülésen és az MSZP választmánya előtt is kifejtette, hogy a Fidesz nem az árnyékkormányzásra, hanem az árnyékállam kiépítésére törekszik.

Meggyőződése szerint az árnyékállam nem egyeztethető össze a demokratikus köztársasággal, ezért a kormánynak fel kell vennie a kesztyűt. El kell választani a jobboldal választóihoz fűződő magatartást a Fideszhez, mint párthoz fűződő magatartástól. “A választókkal semmilyen vitánk nincs, nem is lehet, a Fidesszel viszont meg kell küzdeni” – jelentette ki Gyurcsány.

“Az elmúlt hónapokban a jobboldal kísérletet tett a rendszerváltás kompromisszumainak felmondására, megváltozott korábbi stratégiája, amely szerint kormányváltásnál többre, de rendszerváltásnál kevesebbre van szükség” – mondta a napilapnak Gyurcsány Ferenc. A szocialista politikus szerint a jobboldal most többet akar, mint kormányváltást és többet, mint rendszerváltást.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik