Foci

A Dortmund korábbi sztárja fizet, hogy játszhasson

Jakub Błaszczykowski minden idők egyik legszebb átigazolására készül. Nevelőegyesülete, a Wisla Kraków ugyanis pénzügyi gondokkal küszködik, olyannyira, hogy a csődeljárás sem kizárt.

Óriási bajban van Guzmics korábbi csapata
Az új tulajdonos nem rendezte az adósságokat, úgyhogy nagyon meleg a pite.

A klasszis lengyel szélső pedig nem felejtette el, honnan indult:

Błaszczykowski úgy igazolhat Krakkóba, hogy egyetlen vasat sem kap fizetésként, ezzel is segítve a csapatot. Sőt, még a futballista akar fizetni: 1,3 millió zloty, vagyis cirka 300 ezer eurót ajánlott a klubnak.

Az eseményekről még a Borussia Dortmund is beszámolt egy tweet formájában, ahol rengeteg meccset lehúzott korábban. Nem csoda, hogy a klub szívesen emlékszik a lengyelre, a Jürgen Klopp-éra meghatározó szélsője pazar karriert futott a sárga-feketéknél:

  • nyolc év alatt 253 mérkőzésen 32 gólt és 52 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben,
  • a Bundesligát kétszer is megnyerte a rivális Bayern München előtt a Dortmunddal (2011-ben és 2012-ben),
  • 2012-ben a Német Kupát is megnyerte klubjával,
  • 2008-ban Német Szuperkupát nyert a Dortmunddal.

Legutóbbi csapata, a Wolfsburg még január elején szerződést bontott a játékossal, vagyis semmi sem állhat papíron a labdarúgó és nevelőegyesülete közé. A 104-szeres válogatottsággal lengyel rekordernek számító futballista már a Wisla Krakowval edz, alighanem hamarosan hivatalos bejelentés is történik. Az átigazolási piacban keringő pénzek ismeretében még nagyobb gesztus ez, jó néha ilyet is hallani a modern futballban.

Nyitókép: Rafal Oleksiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik