Sport

Magyar felirat okozott kellemetlenséget a kézivébén

A magyar válogatott szenzációs első félidei játék után összeomlott és végül drámai fordulattal 28-27-re kikapott Romániától, amivel nem jutott középdöntőbe a világbajnokságon.

Drámai összeomlás után bukta a továbbjutást a női kéziválogatott a vébén
A félidőben hat góllal vezettünk, aztán a románok elkezdtek a kapust lehozva támadni, megszórtak minket a szélről és hetesről is. A középdöntő elúszott, de sanszos, hogy az olimpia is.

Még a mérkőzés előtt azonban kiderül a Gazeta Sporturilor napilap beszámolójából, hogy a magyar szurkolók kitettek egy feliratot, ami felzaklatta a románokat. Ez állt rajta:

1920.06.04. Mindent vissza!

A politikai töltetű üzenetet a japán szervezők is nehezen tudták eltávolíttatni a kapu fölül. Ennél többet nem ejt szót Cristian Geambasu a lelátón történtekről, a mérkőzést záró gondolataiban azonban kiemeli, nem a csapatszellem érdeme, hanem a szélsők remeklésének és Cristina Neagu pontos büntetőinek. Ugyanakkor Geambasu megjegyzi: ez a siker nem a román kézilabda jövője, a hétemberes támadójáték igazi orosz rulett, néha bejön, néha nem.

Kézi-vb: Rasmussen felelőssége a románok elleni rémálom
Egyszer vezettek a románok a mieink ellen a világbajnokságon, és ezzel meg is pecsételték a sorsunkat. Mostantól csak abban bízhatunk, hogy a többi eredmény kedvező alakulása miatt mégis ott lehetünk az olimpiai selejtezőben.

Hasonló gondolatokat osztott meg Cristian Tudor Popescu is a Digisportnak, aki szerint a román kézilabda-válogatott egy haldokló ember, akiben annyi az élni akarás, hogy csak nem múlik ki. A szakíró szerint Neagun és néha a kapus Valentine Dedun kívül nincsenek jó kézisek a csapatban és ez megmutatkozott a magyarok ellen is.

A sok kritika mellett azért akadtak olyanok is, mint a Prosport, amely az érzelmi oldalát ragadták meg a mérkőzésnek és a hősies fordítást éneklik meg.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik