Sport

Kim Rasmussen: Ez az én hibám

A magyar női kézilabda-válogatott ugyan hét góllal is vezetett Románia ellen a világbajnokság C csoportjában, végül azonban 28-27-re kikapott, ami azt jelenti, hogy nem jutott tovább a középdöntőbe. Kim Rasmussen, a mieink dán szövetségi kapitánya a lefújás után magára vállalta a felelősséget.

Ez az én felelősségem. Mert kaptam két percet, mert azt mondtam: á! Nem reagálhatok így, akkor sem, ha ennyire intenzív a mérkőzés. Nem is mondtam semmit, és két percet adtak ezért. Ettől függetlenül ez az én hibám. Nem találtam a helyes játékot. (…) Ez nem volt egy jó munka a részemről

mondta Rasmussen az M4-nek, aki szerint próbálták széthúzni a játékot támadásban, védekezésben pedig középen sikerült megállítaniuk a románokat, de a hét a hat elleni játékkal nem tudtak mit kezdeni.

Egyáltalán nem koncentrálok most az Elnök Kupára. Túlzottan csalódtam magamban. Szmorú vagyok a lányok, a szurkolók és a szövetség miatt is. Sajnálom.

A magyar válogatott legjobb esetben is csak a 13. helyen végezhet ezen a világbajnokságon, enél hátrébb csak két éve végeztünk, akkor 15.-ként zártuk a vébét. Az olimpiai selejtezőn való részvételre van még esély:

ha a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, abban az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn.

Női kézilabda-világbajnokság, C csoport, 5. forduló:

Magyarország – Románia 27-28 (16-10)
Jacusíró
v.: Kuttler, Merz (németek)
Magyarország: Bíró – Schatzl 2, Háfra 4, Tóvizi 1, Tomori 3, Kovacsics 6, Lukács 2. Cserék: Klujber 1, Vámos 1, Szabó L. 6, Kovács A. 1, Tóth G., Kiss É., Faluvégi. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
lövések/gólok: 44/27, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 9/9
kiállítások: 10, illetve 12 perc

 

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 10 pont, 2. Montenegró 8, 3. Románia 6, 4. Magyarország 4, 5. Szenegál 2, 6. Kazahsztán 0

A középdöntőbe a csoportok első három helyezettje kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik