Sport

A román kézikapitány elismerte, jogtalan hetessel vertek minket

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya személyes támadásként élte meg a játékvezetők és a delegátus tevékenységét a Románia elleni vesztes csoportmérkőzésen, a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Ami történt, személyes támadás volt ellenem a játékvezetők, és főleg a delegátus részéről. Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel

– nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően a dán edző.

Rasmussen felidézte, az első félidőben sárga lapot kapott, pedig csak annyit kérdezett a delegátustól, mit csináljanak másképpen, hogy ne büntessék őket állandóan. A második felvonásban csupán felhördült egyszer, ezért rögtön kétperces kiállítást kapott a válogatott.

Kim Rasmussen: Ez az én hibám
Magára vállalta a felelőségget a Románia elleni vereség után a kéziválogatott szövetségi kapitánya.

A magyarok a szünetben hat góllal vezettek, és már csak hetven másodperc volt hátra, amikor az ellenfél egyenlített. Nyolc másodperccel a vége előtt büntetőt kaptak a románok, ezt Cristina Neagu értékesítette, csapata ekkor vezetett először a meccsen, mégis nyert, pedig a magyaroknak a döntetlen is elég lett volna a középdöntőbe jutáshoz.

Drámai összeomlás után bukta a továbbjutást a női kéziválogatott a vébén
A félidőben hat góllal vezettünk, aztán a románok elkezdtek a kapust lehozva támadni, megszórtak minket a szélről és hetesről is. A középdöntő elúszott, de sanszos, hogy az olimpia is.

Azt Tomas Ryde, a románok svéd szakvezetője is elismerte, hogy az utolsó hétméteresük nem volt jogos, és hozzátette, sajnálja a magyarokat.

Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni

– utalt a hivatalos személyekre Rasmussen. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

“Nagyon csalódott vagyok, mert az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a hét a hat elleni játékra nem tudtunk reagálni. Emiatt önmagamban is csalódtam. Ilyenkor logikusan valaki mindig üresen van a támadó csapatban, ezzel nem tudtunk mit kezdeni.”

A magyar válogatott három felállás ellen sem járt sikerrel: a spanyolok nyitott, a montenegróiak agresszív védekezéssel, a románok pedig létszámfölényes támadójátékkal győztek ellene.

Tomas Ryde felidézte, hogy a hét a hat elleni játékkal jöttek vissza a meccsbe, annak köszönhetően kezdték ledolgozni a hátrányukat, és nyerték meg végül a mérkőzést.

Nagyon hálás vagyok a szélsőinknek, sokkal jobban játszottak, mint eddig bármikor a tornán, nekik köszönhetően győztünk.

Az Elnök-kupáért (13-16. hely) zajló alsóházi rájátszásban Argentína lesz a magyar együttes első ellenfele vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4.30-tól.

A magyarok szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, majd vasárnap Spanyolországtól 29-25-re, kedden Montenegróról 25-24-re kikaptak, szerdán pedig 30-20-ra nyertek Szenegál ellen, így a C csoport negyedik helyén végeztek. A középdöntőbe az első három jutott.

A magyar válogatottnak mostantól azért kell szurkolnia, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn.

Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőtornára, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a selejtezőn való szereplés jogát a mostani vb-n.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik