Sport

Tiger Woods nem tud leállni, 54 éves rekordot állított be

Tiger Woods nyerte a Japánban rendezett PGA Tour golftornát, ami csúcsbeállítást jelent a számára.

Az amerikai sztár 82. alkalommal győzött a legrangosabb sorozatba tartozó tornán, ezzel utolérte honfitársát, Sam Sneadet, aki 54 éve ért el hasonló bravúrt.

„Ez őrület!” – mondta a csúcsbeállítás után a volt világelső Woods, akinek karrierjét az elmúlt években magánéleti és egészségi problémák nehezítették, sőt úgy tűnt, be kell fejeznie a golfozást krónikus hátfájdalmai miatt. Augusztusban ötödször műtötték meg a térdét. Októberben viszont már azt mondta, szeretne ott lenni a jövő évi tokiói olimpián.

A 43 éves Woods gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a 9,75 millió dollár összdíjazású ZOZO Championshipen, végig vezetett, 261 ütéssel végzett az élen a japán Macujama Hideki (264), valamint az északír Rory McIlroy és a dél-koreai Szung Jae Im (267-267) előtt.

Sikeréért 1,755 millió dollárt (517,7 millió forint) kapott. A Csibában rendezett torna volt az első US PGA-verseny, amelyre Japánban került sor. Az erős esőzés miatt a tornát csak hétfőn tudták befejezni.

A Twitteren azt is kinyomozták, hogy utoljára 2007-ben fordult olyan elő, hogy Woods és a tenisz királya, Roger Federer ugyanazon a napon nyertek tornát. Most megismételték.

Kiemelt kép: Ichiro Ohara / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Ajánlott videó

Olvasói sztorik