Sport

Még Tiger Woods is megvadult Nadal óriási pontja után

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal negyeddöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután hétfőn szettben legyőzte a horvát Marin Cilicet.

A nyolcaddöntőben az első szett a spanyolé, a második a 2014-ben győztes horváté lett, majd Nadal azt követően hengerelt: a harmadik és a negyedik játszmában két-két alkalommal vette el riválisa szervagémjét, miközben ő egyszer sem veszítette el a sajátját. Az összecsapás 2 óra 49 percig tartott.

Nadal kilencedik alkalommal jutott negyeddöntőbe a US Openen, a Grand Slam-tornákon pedig negyvenedik negyeddöntőjére készül, ami iszonyatosan magas szám, ennél csak Roger Federer (56), Novak Djokovic (45) és Jimmy Connors (41) játszhatott többször az elődöntőért.

A meccs legnadalosabb pontját a negyedik játszmában láthatták a nézők, amikor Cilic fonákröptéjét úgy érte be, hogy a labdát a háló mellett ütötte be óriási vágta után, meccslabdához jutva a bravúros megoldás után.


A pont láttán még a klasszis golfozó, Tiger Woods is tombolt a lelátón.

„Könnyű elmagyarázni, de nehéz kivitelezni” – mondta Nadal az ütésről, amiről mindenki áradozik a Twitteren. A spanyol klasszis azt mondta, sokat jelentett számára, hogy az általa sokra tartott Woods a lelátón szurkolt neki.

Ő egy nagyon inspiráló személyiség, amit elért, és amilyen keményen harcolt, az mindenki számára példaként szolgálhat. Mindig azt szoktam mondani, hogy nincsenek nagy példaképeim, de őt annak tartom, és mindig igyekszem figyelemmel követni az eredményeit

– méltatta Nadal a golfost. A 18-szoros GS-győztes spanyol azt is elmondta, 8-10 éve nem gondolta volna, hogy még 33 évesen is a US Openen fog ütögetni, mert akkor nagyon szenvedett a teste.

A háromszoros bajnok Nadal ellenfele a negyeddöntőben a 20. helyen rangsorolt argentin Diego Schwartzman lesz, aki meglepetésre négy szettben kerekedett a hatodik kiemelt német Alexander Zverev fölé hétfőn. Schwartzman eddig hétből hétszer veszített Nadal ellen, úgyhogy nagyon össze kell kapnia magát, ha meg akarja törni a negatív sorozatát.

eredmények, férfi egyes, nyolcaddöntő:

Nadal (spanyol, 2.) – Cilic (horvát, 22.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:2
Schwartzman (argentin, 20.) – A. Zverev (német, 6.) 3:6, 6:2, 6:4, 6:3
Monfils (francia, 13.) – Andujar (spanyol) 6:1, 6:2, 6:2
Berrettini (olasz, 24.) – Rubljov (orosz) 6:1, 6:4, 7:6 (8-6)

 

női egyes, nyolcaddöntő:
Vekic (horvát, 23.) – Görges (német, 26.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:3
Andreescu (kanadai, 15.) – Townsend (amerikai) 6:1, 4:6, 6:2
Bencic (svájci, 13.) – Oszaka (japán, 1.) 7:5, 6:4
Vekic (horvát, 23.) – Görges (német, 26.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:3

Kiemelt kép: CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik