Sport

Visszatér a válogatottba a magyar vízilabda egyik legnagyobb klasszisa

Visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert. Az egriek 35 éves klasszisa legutóbb a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon játszott a nemzeti csapatban.

A 2017-es világbajnokság után abban maradtunk, hogy egy ideig nem lesz válogatott, de ha úgy látom, akkor újra beszélünk a részvételéről. Nos, úgy látom, manapság is ugyanazt a színvonalat tudja hozni a mérkőzéseken, mint korábban, az új szabályokhoz is remekül alkalmazkodik, így ő is meghívást kapott a keretedzésre

– mondta róla Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány jövő csütörtöktől szombatig dolgozik együtt a most kijelölt kerettel.

„Az egy fontos összetartás lesz, éppen ezért az általunk legerősebbnek vélt keretet hívjuk össze. Ezen kívül egy rövidebb kétnapos válogatott edzés szerepel a programban november 22-én és 23-án” – idézte a szövetség közleménye a kapitányt, aki még jelezte: a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 16-án kezdődik.

„Túlnyomó részt itthon készülünk majd, de várunk egy hivatalos visszaigazolást az olasz szövetségtől, amely január 4. és 6. között négycsapatos tornát rendez. Ott a hazaiak mellett az amerikai és a görög válogatottal játszanánk, mintegy ráhangolásképpen az Eb-meccsekre” – tette hozzá.

A magyar válogatott november 12-én az oroszokkal játszik a világligában, januárban pedig hazai környezetben szerepel majd az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

A magyar keret

kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC-Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik