A következő élő közvetítés része A Maldív-szigetek nem engedi be az izraeliket az országba

Nem javasolt a Maldív Köztársaságba utaznia az izraelieknek

RYAN LIM / AFP
RYAN LIM / AFP

A Maldív-szigetek a gázai háború miatti tiltakozásul megtiltja az izraeli útlevéllel rendelkezők belépését az országba – írta a Guardian. Az izraeli külügyminisztérium azt javasolja, hogy izraeli állampolgárok ne utazzanak a Maldív-szigetekre. Az ajánlás vonatkozik a kettős állampolgársággal rendelkező izraeliekre is.

„A már az országban tartózkodó izraeli állampolgároknak javasoljuk, hogy fontolják meg az országból való távozást, mert ha valamilyen okból bajba kerülnek, nehezen tudunk segíteni” – áll a minisztérium közleményében.

Mohamed Muizzu, a Maldív-szigetek elnöke (képünkön) közölte, „a kabinet határozata tartalmazza a szükséges törvények módosítását annak érdekében, hogy megakadályozzák az izraeli útlevéllel rendelkezők belépését a Maldív-szigetekre, és egy kabinet albizottságot hoznak létre ezen erőfeszítések felügyeletére”. A politikus nemzeti adománygyűjtő akciót is bejelentett a palesztinok segítésére.

A Maldív Köztársaság egy apró iszlám állam az Indiai-óceánon. Az 1990-es évek elején feloldotta az izraeli turistákra vonatkozó korábbi tilalmat, és 2010-ben hozzálátott a zsidó állam való kapcsolatok helyreállításához. A folyamat azonban megakadt, , amikor 2012 februárjában megbuktatták az akkor elnököt, Mohamed Nasheedet.

RYAN LIM / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik