Első kézből

Ellentartott egymásnak a két nagy tábor – most (is) így működött az amerikai demokrácia

A várt nagy országos republikánus áttörés elmaradt, és a még mindig a két évvel ezelőtti választási eredményt vitató trumpisták sem vették át közben a pártot. Az ő oldaluk 2024-es megoldása olyasvalaki lehet, aki utóbbiak jelszavait be-, az erősen megosztó alvezérüket viszont leépíti. A demokraták kisebb győzelemként könyvelhetik el, hogy az alsóházzal szemben jó esélyük van a gyakorlatban számukra többséget jelentő szenátusi patthelyzet megtartására, cserébe egyértelmű választói üzenet híján már kezdhetik is a hosszas gondolkodást arról, van-e még egy patron Bidenben 2024-re. A 24.hu munkatársa, D. Kovács Ildikó Arizona és Észak-Karolina nagyvárosaiban követte a kampányhajrát, és értékelés közben podcastunkban elmeséli a magyar párhuzamoktól sem mentes benyomásait.
Kapcsolódó
„A tényekkel már nem lehet meggyőzni az embereket”
A választók nemcsak arról döntenek, ki üljön be az állami törvényhozásba, de az is rajtuk múlhat, hogy békés lesz-e a 2024-es elnökválasztás. Riport Észak-Karolinából.
Magyar származású nyertese már van az amerikai félidős választásnak
Végleges eredményre azonban akár még hetekig is várni kell.
Kommunistáznak, fasisztáznak, elcsalt választást emlegetnek – szélsőséges hangnemre váltott az amerikai politika
Felfokozott hangulatban készül az Egyesült Államok a novemberi félidős választásokra, miközben a szavazólapokon egyre több olyan jelölt szerepel, akik a republikánusok szélsőséges szárnyához tartoznak.

Kollégánk az Egyesült Államok külügyminisztériuma támogatási programjának köszönhetően utazhatott a választás helyszínére.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik