Első kézből

Sokféleképpen segíthet nekünk Karsai Dániel utolsó ügye

A haldokló alkotmányjogász számára az eutanázia lehetőségéért vívott küzdelme feladatot adott, nyilvánossá tett történetének pedig így vagy úgy, de befejezést ad majd. Vele találkozó szerzőinkkel beszélgettünk.
Kapcsolódó
Karsai Dániel: Ez tényleg egy halálvalóságshow, és rajtam is múlik, hogy ne legyen belőle trash reality
A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogásszal ezúttal nem a jogi harc részleteiről beszélgettünk, hanem a nyilvánosság előtt zajló események hátteréről – karácsonyról, Fulham-borzról, nevetésről és pénzről, és még azt is elárulta, hogyan képzeli el a temetését.
Karsai Dániel: Engem sokan hősnek tekintenek, de a valódi hősök a szeretteim
Karsai Dániel pert indított, hogy legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Rohamosan romló állapota mostanra ágyba kényszerítette, perében nem tudni, hogy mikorra születik döntés.
Kinek van joga dönteni a halálról – személyes vagy társadalmi ügy az eutanázia?
Karsai Dániel alkotmányjogász tavaly ősszel hozta nyilvánosságra, hogy az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenved, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult az aktív eutanázia engedélyezéséért. Az azóta eltelt néhány hónapban a kegyes halál kérdése újra fokozott társadalmi figyelmet kapott itthon. Ennek a borzasztó összetett kérdésnek a jogi, orvosi és etikai oldalát jártuk körül meghívott vendégeinkkel Maraton műsorunkban.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik