Első kézből

Ellentartott egymásnak a két nagy tábor – most (is) így működött az amerikai demokrácia

A várt nagy országos republikánus áttörés elmaradt, és a még mindig a két évvel ezelőtti választási eredményt vitató trumpisták sem vették át közben a pártot. Az ő oldaluk 2024-es megoldása olyasvalaki lehet, aki utóbbiak jelszavait be-, az erősen megosztó alvezérüket viszont leépíti. A demokraták kisebb győzelemként könyvelhetik el, hogy az alsóházzal szemben jó esélyük van a gyakorlatban számukra többséget jelentő szenátusi patthelyzet megtartására, cserébe egyértelmű választói üzenet híján már kezdhetik is a hosszas gondolkodást arról, van-e még egy patron Bidenben 2024-re. A 24.hu munkatársa, D. Kovács Ildikó Arizona és Észak-Karolina nagyvárosaiban követte a kampányhajrát, és értékelés közben podcastunkban elmeséli a magyar párhuzamoktól sem mentes benyomásait.
Kapcsolódó
„A tényekkel már nem lehet meggyőzni az embereket”
A választók nemcsak arról döntenek, ki üljön be az állami törvényhozásba, de az is rajtuk múlhat, hogy békés lesz-e a 2024-es elnökválasztás. Riport Észak-Karolinából.
Magyar származású nyertese már van az amerikai félidős választásnak
Végleges eredményre azonban akár még hetekig is várni kell.
Kommunistáznak, fasisztáznak, elcsalt választást emlegetnek – szélsőséges hangnemre váltott az amerikai politika
Felfokozott hangulatban készül az Egyesült Államok a novemberi félidős választásokra, miközben a szavazólapokon egyre több olyan jelölt szerepel, akik a republikánusok szélsőséges szárnyához tartoznak.

Kollégánk az Egyesült Államok külügyminisztériuma támogatási programjának köszönhetően utazhatott a választás helyszínére.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik