Nagyvilág

Megszólalt a brüsszeli orgia szervezője: Hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a belga lapok információi szerint a brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le péntek éjszaka. A Brussels Times arról írt, hogy drogokat is találtak a helyszínen. Kedden Szájer József, a Fidesz mára lemondott EP-képviselője elismerte, hogy ott volt a – megfogalmazása szerint – házibulin.

A belga lapok által viszont orgiának titulált eseményen állítólag huszonöten vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A szexparti résztvevőit a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg. Azt is megjegyezték, hogy a magyar politikus az ereszcsatornán akart elmenekülni. A belga HLN előbb megnevezte Szájer Józsefet, majd törölte a nevét a cikkből.

A Blikk elérte az esemény szervezőjét, aki egyértelműen úgy fogalmazott, hogy szexpartiról volt szó. A 29 éves doktori hallgató, David Manzheley beszámolója alapján Szájer nem volt meghívva az orgiára, a házigazda saját bevallása szerint nem ismerte őt korábban. Eredetileg csak tíz vendéget hívott meg a korlátozások miatt, arra kérve a barátait, csak olyanok jöjjenek, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen, hogy nagyobb biztonságban legyenek. Végül összesen huszonöten jelentek meg, mert sokan hozták a szexpartira a barátaikat is.

A rendőrség kopogtatás nélkül törte ránk az ajtót

– fogalmazott David Manzheley a belga HLN hírcsatorna riporterének, aki a megjelenés előtt a Blikk-kel is megosztotta a hallottakat. Hozzátette:

Nagyon gorombán viselkedtek, sértegettek minket. Mégis hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat olyan gyorsan, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?

A szervező a lapnak nem tagadta, hogy szexpartiról volt szó, azt azonban visszautasította, hogy drogot fogyasztottak volna. Szavai szerint csak iszogattak, mint egy kávézóban, „és persze közben a vendégek egymással szexeltek”.

A belga ügyészség szerint a szomszédok hívták ki a rendőröket, mert a bulizók túl hangosan mulattak. Az egyenruhások este fél 10 körül törték be az ajtót. Míg a rendőrök a sokadalom többi tagjával voltak elfoglalva, addig a fideszes képviselő kimászott az ablakon, majd – az ereszcsatornába kapaszkodva – leereszkedett az utcára. A vérző kezű, menekülő Szájer Józsefet azonban meglátta egy járókelő és szólt a rendőröknek. A hátizsákjában a rendőrök drogot találtak, bár Szájer a közleményében azt írta, nem tudja, hogyan kerülhetett oda.

A Blikk emlékeztet: Szájer hátizsákjában minden volt, csak iratok nem. A rendőrök ezért hazafuvarozták, hogy igazolni tudja magát. Ezt a lakásán Szájer a diplomata-útlevelével tette meg. Közleménye szerint kérte a rendőröket, hogy végezzenek rajta drogtesztet, de erre nem került sor. Mindez azért meglepő, mert az ügyészség szerint Szájer ellen kábítószer-birtoklás miatt is eljárás indult – teszi hozzá a lap.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik