Nagyvilág

Oroszlánt vitt a tüntetésre egy férfi Irakban

A rendőrkutyák elleni fegyvernek szánhatta a férfi a nagymacskát.

Egy pórázon vezetett oroszlánnal vett részt egy kormányellenes tüntetésen egy fiatal férfi Irakban – írja a The New Arab című hírportál.

A férfiről és az iraki zászlóba öltöztetett nagymacskáról készült fotók, illetve videók bejárták a közösségi portálokat. A férfi valószínűleg azért vitte magával az oroszlánt a demonstrációra, mert a hatóságok az utóbbi napokban képzett kutyákat is bevetnek a zavargók ellen.

A fiatal demonstráló oroszlánja egy ritka, veszélyeztetett alfaj, az ázsiai oroszlán egy példányának tűnik. Ezek az állatok egykor honosak voltak Irak területén is, az utolsó példányt 1918-ban lőtték le az ország déli részén. Az utolsó, maroknyi ázsiai oroszlán Indiában a Gir erdőben és a környékén él.

Irakban október elején, egy tábornok leváltása miatt kezdődtek kormányellenes demonstrációk, amelyek zavargásokba torkolltak. A tiltakozás valódi oka a korrupció és a szociális válság lettek. A kormányerők éles lőszert is bevetettek a tüntetők ellen. A zavargásokban több mint 330 ember halt meg, a sebesültek száma több tízezer lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik