Élet-Stílus

Feleségül ment betegéhez az ápolónő

Hollie annak ellenére igent mondott a férfinek, hogy pontosan tudta, betegsége miatt csupán néhány évet lehetnek együtt.

„Amikor megkért, azt mondta, senki mással nem tudja elképzelni az életét, csak velem. Azt szerette volna, ha az utolsó napjaiban én vagyok mellette, ahogy vele voltam a betegsége kezdetétől” – emlékezett vissza élete egyik legmeghatóbb pillanatára a Style Me Pretty esküvői blog kérésére Hollie.

Az egyedülálló édesanya egy kaliforniai kórházban, 2009-ben ismerkedett össze – ahogy ő mondja, élete szerelmével – ahol akkoriban ápolónőként dolgozott. Adamet akkor már egy ideje Lyme-kórral kezelték ebben a kórházban, és amiatt hetente többször is be kellett járnia. A több órás vizsgálatokon rendszerint Hollie volt mellette, kettejük között pedig hamar szimpátia szövődött. „Először csak beszélgettünk, majd egy idő után azt vettem észre, várom, hogy végre újra találkozzunk” – árulta el Hollie.


Képek forrása: Liz Wang Photography 

Csakhogy, amikor szerelmük végre kiteljesedhetett, Adam szörnyű hírt kapott: a betegség, amit orvosai sokáig Lyme-kórnak hittek, valójában amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) volt, ami elpusztította az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgatóidegsejtjeit. „Tudtuk, hogy nincs gyógymód. Tudtuk, hogy innentől kezdve az egész életünk megváltozik” – mondja Hollie, majd hozzáteszi, Adam nem sokkal ezután kérte meg a kezét.

„Azt akarta, hogy mindig vele legyek, hogy ott legyek az utolsó pillanatokban is. És én is ezt akartam, ezért igent mondtam neki.” A pár 2011-ben jegyezte el egymást, majd 2012-ben össze is házasodtak. „Egyszerű, de csodaszép szertartás volt. Minden percét imádtam, talán a nyitótáncot a leginkább, amikor Adam az ölébe vett, és a székében ülve körbetáncoltuk a parkettet.”

 

Amikor Holliet arról kérdezték, hogyan sikerült túlélnie a tényt, hogy férje alig éli majd túl esküvőjüket, az asszony azt válaszolta. „Borzasztó volt végignézni a leépülését azzal a tudattal, hogy nem tudok neki segíteni. Csak az adott erőt, mikor azt mondta nekem: mindig a jók mennek el korán, ne aggódj, látjuk még egymást.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik