Belföld

Az LMP sem támogatja tovább a Jobbik karlendítős jelöltjét Ózdon

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Az utóbbi napokban megjelent információk ismeretében az LMP, a párt országos elnökségének döntése értelmében a továbbiakban nem támogatja, nem segíti az ózdi Farkas Péter Barnabást – áll az LMP szombati közleményében.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Ózd alpolgármesteréről egy olyan kép került elő, amelyen karlendítő mozdulatra hasonlító pózban látható. Farkas 2018-ban Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban járt, és felkereste a szomszédos Katowice város történeti múzeumát is. Épp egy illusztrációként elhelyezett épületrész előtt állt meg, amin zsidóellenes feliratok voltak, amikor az a fotó készült, amin náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot mutat be. Farkas Péter Barnabás elismerte, hogy a képen ő látható, de állítása szerint nem karlendít, hanem integet.

Két napja a Momentum és az MSZP közölte: nem támogatják Farkas Péter Barnabást. A Momentum közleményében úgy fogalmazott: „A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát.”

Az MSZP pedig azt követelte, hogy az alpolgármester végleg vonuljon ki a közéletből. Az LMP abban bízik, hogy „a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztás szeptember 28-áig tartó első fordulójának során.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik