Belföld

Nyolc év fegyházat kértek Sztojka Ivánra emberkereskedelem miatt

Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség S. I. és három társa, azaz korábbi nevén Sztojka Iván és bűntársai ellen.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűnszervezetet irányító vádlottra nyolc, a bankszámlákat nyitó két társára 1 év 8 hónapot, míg a negyedik vádlottra egy év börtönt kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

A Marian Cozma megöléséért korábban 13 évre ítélt férfit ezúttal azzal vádolják, hogy tavaly márciustól augusztusig prostitúcióra bírt rá egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, és az abból befolyó pénzből kitartatta magát a társaival.

A vádirat szerint a szervezet irányítójával rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, s erre utalta el a nő a bevételét. A terheltek a bankautomatából felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak, azaz Sztojkának átadták, amellyel a férfi közel egymillió forinthoz jutott. A bűnszervezetet irányító Sztojka tagadta a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

A főügyészség nyolc év fegyházat kért rá arra az esetre, ha  beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen. Emellett arról is rendelkezett, hogy szüntessék meg a Cozma-ügyben lévő feltételes szabadságra helyezését. Ez azt jelenti, hogy ha Sztojkát végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.

Kiemelt kép: Nagy Lajos/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik