Belföld

Nevet változtatott Sztojka Iván

Nevet változtatott a Marian Cozma meggyilkolása miatt 13 év börtönre ítélt Sztojka Iván. A 24.hu megtudta, hogy Sztojka a vezeték- és a keresztnevét is megváltoztatta a tavaly nyári feltételes szabadlábra helyezése óta.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a rendőrség nyomozást indított egy 37 éves enyingi férfi ellen, mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt. A rendőrségi közleményben S. I. volt feltüntetve a gyanúsított monogramjaként, de kiderült, hogy Sztojkáról van szó.

A 37 éves férfit már S. Istvánként tartóztatták le néhány nappal ezelőtt bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt.

A férfi egyik ismerőjétől megtudtuk, hogy a férfi még Sztojka Iván néven szabadult a börtönből tavaly. Új életet akart kezdeni, ezért cserélt nevet a kiengedése után, ám életmódja nem változott meg gyökeresen: mindössze nyolc hónapig bírta ki, hogy ne kövessen el újabb törvénysértést.

A mostani gyanúsítás szerint Sztojka, jobban mondva S. István rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során számos, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékot foglaltak le a nyomozók.

Újra börtönbe csukták Sztojka Ivánt, Marian Cozma egyik gyilkosát
Prostitúcióra kényszerített egy nőt a feltételes szabadlábra bocsátása alatt.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik