Belföld

Bérátömlesztés a Honvédkórház sürgősségijén

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 09. 04. 14:25

Zacher Gábor utódja csak így vállalta a centrum stabilizálását.

A Népszava információi szerint a Honvédkórház vezetése az óradíjak jelentős emelésével segítené Zacher Gábor utódját a Sürgősségi Betegellátó Centrum stabilizálásában. A lap úgy tudja, a menedzsment azonnal kisteherautókat indított a HM raktárába, hogy műszereket és eszközöket vigyenek az osztályra és megígérte a betegellátást javító közbeszerzések felgyorsítását is.

A Zacher Gábor utódaként emlegetett Burány Béla azzal a feltétellel vállalta a feladatot, hogy jelentősen javul az osztályon a bérezés. Az intézmény vezetése azt ígérte, szeptember elsejétől a vezető sürgősségi szakorvosoknak az eddigi 5000 forintos óradíját 13 ezerre, a szakorvosok 4000 forintos óradíját tízezerre emelik. A megbeszélésen elhangzott, hogy a nővérek túlmunkájának kifizetése is megtörténik.

A menedzsment reméli, megszűnik a kórház sürgősségi osztályán a szakemberhiány, és jelentősen javul az ellátás. Az önkéntes túlmunkát fölmondó aneszteziológusokkal és traumatológusokkal – a lap szerint – eddig nem történt hasonló megállapodás, így a műtőkben nem csökken a feszültség.

Budapest, 2016. február 27.
Egy szirénázó menõautó halad el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ épülete elõtt a fõváros XIII. kerületében, a Pap Károly utcában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Egy kiszivárgott levél szerint októberre összeomlik a Honvédkórház sürgősségije
A munka ilyen létszám mellett nem vállalható – áll a levélben, amelynek valóságtartalmát Zacher Gábor megerősítette.

Magyar Honvédség Egészségügyi Központja korábban jelezte, teljesen problémamentes a túlmunka kifizetése, a biztonságos betegellátáshoz szükséges orvosi létszám is rendelkezésre áll. A kórház vezetése Zacher Gábor távozása után közölte, a Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) vezetőjével év végén nem akartak szerződést hosszabbítani. A főorvos sértettségével magyarázták, hogy szerintük valótlan tartalmú nyilatkozatokat adott a sajtónak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.