Belföld

Egy kiszivárgott levél szerint októberre összeomlik a Honvédkórház sürgősségije

A Honvédkórház sürgősségi centruma „legkésőbb október első harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel működésképtelenné válik” – olvasható abban a levélben, amelyet Kun Szabó István vezérőrnagynak, az MH Egészségügyi Központ parancsnokának írtak, és amely eljutott az Indexhez.

A pénteken a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya felmondó Zacher Gábor aláírásával készült levél felsorolja, hogy a sürgősségi centrumban dolgozó orvosok közül hatan töltik felmondási idejüket, ketten gyermeket várnak, egy ember végleg el akarja hagyni a pályát, többen kevesebb óraszámban vagy félállásban szeretnének dolgozni, egy orvos a PhD-ja miatt fizetés nélküli szabadságra megy, egy orvost pedig külföldi misszióba vezényeltek.

A levél szerint a távozókat nem tudják teljes mértékben pótolni, így gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése, és már most is az ügyeleti műszakokban keletkezett lyukak betöltésére más osztályokról irányítanak át orvosokat a sürgősségi ügyeletre – kellő gyakorlat nékül.

Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható – áll a levélben.

Zacher a portálnak  hangsúlyozta: nem ő osztotta meg a levelet a nyilvánossággal. Azt mondta ugyanakkor, hogy a levélben szereplő problémák ismerősek számára, hiszen ezeket korábban többször jelezte az intézmény vezetésének.

Arról, hogy mi a baj a Honvédkórház sürgősségi osztályán, itt írtunk bővebben:

Nagy a baj a Honvéd sürgősségi osztályán, Zacher már évekkel ezelőtt kongatta a vészharangot
Először néhány orvos mondott fel, ma kiderült, az osztály vezetője, Zacher Gábor is elhagyja a Honvédkórházat. Mi történik az ország legnagyobb sürgősségi osztályán?

A Népszava információja szerint Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója válthatja Zachert a Honvédkórház sürgősségi osztályán, egyelőre megbízott vezetőként.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik