Belföld

MÁV: nem ritkítják olyan brutálisan a balatoni menetrendet, mint tervezték

Megírtuk, hogy sokkal kevesebb vonat indul Budapestről Balatonfüredre, mint tavaly. Most viszont változott a helyzet, mégsem szűkíti a Máv drasztikusan a Balaton északi partján haladó vonatok nyári menetrendjét, a HVG szerint.

A lap úgy tudja, a vasúttársaság a megrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére hétfőn délutánra értekezletet hívott össze a témában. Habár az NFM is ragaszkodott az elképzelésekhez, a Közlekedéstudományi Intézet és a Balaton-fejlesztési Tanács is meggyőzhette őket arról,

mégsem túl jó ötlet a járatok ritkítása. 

A MÁV végül csak kisebb változásokat hajt végre. A terv az volt, hogy hétköznap a tavalyi 17 vonatból már csak 10 vonat marad meg, hétvégén pedig a tavalyi 20-ból idén csak 15 közlekedik majd.

Ebből az lett, hogy hétköznap a 7 sebesvonatból 4-et meghagynak a teljes vonalon, a hétvégén pedig

mind a 7-et meghagyták Budapestig.

Gondok még így is lesznek, mert néhány Füredről Budapest felé tartó járatnál Székesfehérváron 10 perc van az átszállásra, szóval késés esetén lecsúszhatnak az utasok a csatlakozásról.

A Balatonfürednél tovább utazók számára megmaradt az összes tapolcai Kék hullám és Tekergő gyorsvonat, sőt, míg Tekergőből a tavaly hétköznapi 3 most 2-re csökkent, addig a hétvégi napi 4-ből most már 5 lesz.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik