Belföld

Semjénnek kocsija sincs

Mesterházy Attila továbbra is kilenc ingatlan tulajdonosa, Navracsics Tibor egy budakeszi ingatlannal gyarapodott, Kóka János hiteltartozása tovább nőtt, míg Semjén Zsoltnak a vagyoni helyzete gyakorlatilag nem változott tavalyhoz képest.

Az Országgyűlés honlapján található dokumentumok szerint Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az előző évi bevallásához hasonlóan most is kilenc ingatlant tüntetett fel. Száz százalékban tulajdonosa egy 68 négyzetméteres, III. kerületi, budapesti lakásnak, két, 16 négyzetméteres garázsnak Veszprémben. 1996-ban vásárolt egy 120 négyzetméteres telket Alsóörsön, 1997-ben egy 436 négyzetméteres ingatlant Balatonalmádiban. Száz százalékig tulajdonában van még egy, 832 négyzetméteres telek Alsóörsön, s Lovas településen egy 230 négyzetméteres szántó. Balatonalmádiban tulajdona még egy 15 négyzetméteres telek, s 8469 plusz 4774 négyzetméter tulajdoni hányada van Gerjénben.

Tulajdonában van továbbá egy Honda motorkerékpár, amelyet 2001-ben vásárolt. Gyűjteményében található Herendi porcelán, amelyet vásárolt, illetve ajándékba kapott 1997-ig. Jelentősebb vagyontárgyai között említ műszaki cikkeket és szórakoztató, számítástechnikai eszközöket. Készpénzként a tavalyi 10 millióval szemben 8 millió forintot tüntetett fel, tartozása, gazdasági társaságban érdekeltsége nincs. Képviselői juttatásként a tavalyi évre egy Audi személygépkocsit tüntetett fel.

Navracsicsnak lánya született

Navracsics Tibor nevén tavaly nem volt ingatlan, idén az év második felében vásárolt Budakeszin egy 772 négyzetméteres ingatlant, amelynek felerészt a tulajdonosa. Az ingatlanon egy 138 négyzetméteres lakóház található. A fideszes politikus családja is gyarapodott, tavaly decemberben megszületett második lánya, aki a Navracsics Dóra Tünde nevet kapta. A frakcióvezető tulajdonában van továbbra is egy 2006-ban vásárolt Renault személygépkocsi. A fideszes politikusnak pénzintézetek felé 11,89 milliós, magánszemélyek felé 6 millió forintos tartozása van.

A politikus – frakcióvezetői, képviselői munkája mellett – docensként továbbra is tanít az ELTE jogi karán, ahol havonta bruttó 338 ezer forintot kap. Gazdasági társaságban nincs részesedése. Juttatásai között 2008-ra személygépkocsi használatot, míg a tavalyi évre mobiltelefon és mobilinternet használatot tüntetett fel.

Semjénnek kocsija sincs

Semjén Zsolt KDNP-elnök vagyoni helyzete az elmúlt két év bevallásai alapján gyakorlatilag nem változott, továbbra is egy II. kerületi 123 négyzetméteres és egy 42 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben. A KDNP elnökének emellett továbbra is haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. A nagy értékű ingóságok terén sem volt változás, a politikusnak vannak antik bútorai, de autója nincs. A 2008-as bevallása szerint készpénze 1,9 millió forint, tartozása 4,6 millió forint és 43,5 ezer svájci frank volt, a 2009-es adatai között arról nyilatkozott, hogy egy 7,3 millió forintos hiteltartozás fele része az övé. Juttatásai között mindössze egy képviselői laptopot tüntetett fel.

Kóka tartozásai nőttek

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetőjének tartozása nőtt a tavalyi évben, egyéb értékei gyakorlatilag megegyeznek a korábbi évekkel. Családi állapotában történt változás, feleségül vette Szandrocha Kamillát. Az SZDSZ frakcióvezetője még tavaly egy Audi A8-assal gyarapodott, ezt továbbra is lízingeli, egyéb vagyontárgyai megegyeznek a korábban bevallottakkal. Így a főváros XII. kerületében van egy 662 négyzetméteres családi háza, ehhez a tavalyi négyezerrel szemben kétezer négyzetméteres telek tartozik, amit még 2007-ben vásárolt. Emellett Kóka János feltüntette a korábbi években vásárolt verőcei nyaralót, garázs azonban most nem szerepel a vagyonnyilatkozatban.

A szabad demokrata politikus készpénze kétmillió forint, szerződés alapján fennálló követelése 1,8 millió, emellett lakberendezési tárgyakat, háztartási elektronikai eszközöket, dísztárgyakat sorol fel értékei között. Az SZDSZ frakcióvezetőjének tartozása nőtt, míg tavaly 161 millió forintot tüntetett fel, a 2009-es évben magánszemélyeknek 139,5 millió forinttal tartozott, húszmillióval az immár száz százalékig tulajdonában lévő Rumed 2000 Kft.-nek, 10,56 millióval pedig egy autólízinggel foglalkozó banknak. A politikusnak bevallása szerint képviselői tiszteletdíján kívül más jövedelme nincs.

Herényinek már nincs meg a lellei háza

Herényi Károly független képviselő vagyonnyilatkozatában idén feltüntetett egy balatonföldvári, 360 négyzetméteres ingatlant, amelynek felerészt a tulajdonosa. Az ingatlanon 156 négyzetméteres családi ház található. Az MDF-es politikus bevallásában most azonban nem szerepel a balatonlellei családi ház, amelyet korábban felerészt tulajdonolt. Tulajdonában van továbbá egy Volvo XC90 típusú gépkocsi, és egy vitorlás hajó.

Herényi Károly 2006-ban ötmillió forint tartozást tüntetett fel, ez az összeg 2007-ben tízmillió forint volt, egy év múltával ez pedig már 13 millióra emelkedett. A tavalyi bevallásában is ez az utóbbi összeg szerepel. Takarékbetétben 2 millió forint a megtakarítása, s készpénzben szintén ekkora összeget tüntetett fel. Az MDF politikusának bevallása szerint képviselői fizetésén kívül más jövedelme nincs, gazdasági társaságban sem tisztsége, sem érdekeltsége nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik