Ziccer

A Slot-féle foci még jobban is fekszik Szoboszlainak

Az Eb-menetelésünk után, egy kis szusszanást követően visszatér a Ziccer – ezúttal Bocsák Bencével, szabadúszó újságíróval, a World Soccer és a Rise of the underdogs című könyv szerzőjével kiegészülve, akivel a Liverpool felkészülése mellett arról beszélgettünk, hogy hogyan lett sportújságíró Angliában, miként született meg az esélytelenebbnek vélt csapatok és játékosok hőstetteit megéneklő könyve, valamint, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy jól működjön a magyar futballpiac.

Bocsák Bence könyve kapcsán beszélgettünk arról, hogy milyen okokra vezethető vissza a mai globalizált futballban azoknak a csapatoknak, válogatottaknak és játékosoknak a felemelkedése és sikere, akiket semmi nem predesztinál erre a sorsra, és szót ejtettünk arról is, hogy Magyarország, mint korábbi nagy futballnemzet, mit tanulhat a könyvben szereplő példákból.

Teljesen nem tudtunk még elszakadni az Európa-bajnokságtól, így Eb-aftert tartottunk pár percben, ugyanis nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy az az általános várakozás a 2016-os Eb-szereplésünk óta, hogy majd a kontinenstornán való részvétel után megnövekedik a kereslet a magyar játékosok iránt. Megbeszéltük, hogy ez miért nincs így, valamint azt is, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy jól működjön a magyar futballpiac.

A Liverpool is terítékre került, aminek a szurkolói kicsit más játékra számíthatnak Arne Slottól, mint korábban Jürgen Klopptól. A holland deklaráltan vezetőedzőnek és nem menedzsernek érkezik a Mersey partjára, ennek kapcsán beszéltünk arról, hogy vajon kié lesz az utolsó szó a stratégiai döntések meghozatalakor, amilyen például Szalah szerződéshosszabbítása is lehet, illetve természetesen arra is kitértünk, hogy milyen szerepet szánhat Szoboszlai Dominiknak a holland mester a következő szezonban.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik