Ziccer

„Szép volt fiúk, dögöljetek meg!”

Gratulálunk a játéknap végső győzteseinek, Franciaországnak és Portugáliának, akik továbbjutottak az Európa-bajnokságon és majd egymással negyeddöntőznek. Előbbi egy bűn rossz mérkőzésen, csak öngóllal verte Belgiumot, míg utóbbi drámai pillanatok után, tizenegyesekkel búcsúztatta Szlovéniát. Ezúttal Szabó Benedekkel, a Galaxisok frontemberével sétáltunk át focipályákon éjszaka.

Deschamps boldoggá akarna tenni minket, csak nem tudja, hogy kell? Vetődött fel bennünk a kérdés, azonban a franciák szövetségi kapitányával kapcsolatban ezt még nem tudjuk eldönteni, simán lehet, hogy a kétszeres világbajnok mestertervét látjuk működésben a franciák bűn rossz játékát figyelve, Griezmannéknak ugyanis még nincs akciógólja a tornán, miután Belgiumot is csak egy öngóllal sikerült legyűrni, de lehet beigazolódik a torna végére, hogy csak ilyen gyötrelmes játékkal lehet nyerni. Beszélünk még a nyúlszívű játékot elővezető Tedescóról, a belgák sosem volt aranygenerációjának búcsújáról, elmélkedünk a kockázatvállalásról egy tízpróbázó, Szabó Dezső példájának megidézésével, és még az angol és a francia sajtó közti különbségek is előkerülnek.

A portugálok szlovének elleni játéka is úgy fog majd később eszünkbe jutni, mint az érzéstelenítésből előszúró fájdalom – a meccs színvonaláról mindent elmond, hogy közben többször is a 2000-es Eb-re tekintettünk vissza nosztalgiával. A kétmilliós kis ország válogatottja közel volt ahhoz, hogy kiejtse Portugáliát, Kek mester meccsterve ült, azonban végül Diogo Costa bravúrjai és hatalmas küzdelem után, veretlenül kénytelenek búcsúzni a tornától. A legszebb évein túllevő Ronaldóval kapcsolatban beszélünk arról, hogy a kor nem válogat, és feltesszük a kérdést, hogy a portugál sztár olyan-e, mint egy profi bokszoló? Szóba kerül még Roberto Martinez felelőssége, a balhátvédet játszó partjelző, és az is, hogy Ronaldót csak Ronaldo tudná a kispadra ültetni.

Kapcsolódó
A belgák sztárja lehülyézte az újságírót a kérdése miatt
Láthatóan frusztrált volt a kiesés miatt, és a kérdés sem vidította fel.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik