Ziccer

A futball igazsága vagy igazságtalansága a válogatottunk kiesése?

Lezárult a csoportkör, Georgia meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel pedig eldőlt, hogy Magyarország nélkül folytatódik a torna. Ahogy nem készülhetnek a folytatásra a csehek sem, akik egy 18 lapot hozó meccsen kaptak ki a törököktől, de nem lesz ott a nyolcaddöntőben Ukrajna sem, mivel a legrosszabbul jött ki a négyes holtversenyből a csoportjában. A csoportkör utolsó meccseinek történéseit Borbély Imrével, az xfb Analitycs adatelemzőjével beszéltek ki.

Roberto Martínez sorcserét hajtott végre a biztos csoportelsőség tudatában a Georgia elleni meccsre. Kvarachelia elfutása Antonio Silva hibája után már rögtön a meccs elején vezetést ért a 2016-os magyar csapatra hajazó georgiai válogatottnak. Ronaldóek hiába táboroztak le ellenfelük kapuja előtt, nagy helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, Mamardashvili pedig ezen a meccsen is fogott, mint a festék. Amellett, hogy taktikailag mit láttunk a meccsen, szót ejtettünk Kvarachelia zsenijéről, arról, hogy Mikautadzénak már több gólja van az Eb-n, mint szülőhazájának, Franciaországnak, és azt is felvetettünk, hogy az Eb kiváló lehetőség arra, hogy olyan játékosokat nézzünk focizni, akikre a klubszezon során egyébként nem figyelünk fel.

A csehek tíz emberrel játszva is az utolsó pillanatig küzdöttek a továbbjutásért, de végül egy kontra után a hosszabbításban a törökök kerekedtek felül.

Ez a meccs volt az Eb-k történetének legtöbb lapot hozó találkozója,

a mérkőzést vezető, magyar származású, de a román szövetség által delegált Kovács István 18 lapot osztott ki – ebből kettő cseh piros volt. Ennek a meccsnek az eredménye sem a román, sem a magyar válogatottnak nem volt mellékes, így Kovács származása okán beszéltünk arról, hogy hogyan gondolhatta azt az UEFA, hogy egy olyan játékvezetőt küld erre a találkozóra, akivel a Románia és Magyarország kapcsán is felmerülhet az elfogultság gyanúja.

A belga-ukrán meccs kapcsán körbenéztünk, hogy vajon ott van-e velünk a sokszor emlegetett belga aranygeneráció a szobában, megbeszéltük, hogy mi lehet Lukakuék stratégiája, de szót ejtettünk arról is, hogy Ukrajna hogyan közelítette meg ezt a mérkőzést, és hogy Szerhij Rebrovtól látott pozíciós játékból kiindulva egyáltalán el tudnánk-e képzelni azt, hogy neki ront az ellenfelének. A Szlovákia–Románia meccs kapcsán pedig eszünkbe jutott Cristiano Ronaldo, ahogy a 2016-os Eb magyar-portugál meccsén a magyar játékosokat nyugtatja, mondván a döntetlen mindkét válogatottnak jó.

A magyar válogatott búcsúja nyomán három futballigazságot fogalmazunk meg, szót ejtünk arról, hogy valójában mennyire voltunk pechesek ezen a tornán, valamint folyosói pletykák alapján beszélünk arról, hogy biztosan minden rendben volt-e a válogatott erőnléti felkészítésével.

Az adás végén pedig kibogozzuk az ágakat és pár szóban beszélünk arról, hogy mit várunk a nyolcaddöntő párosításaitól.

Bár a csütörtök szünnap a meccseket tekintve, de mi nem pihenünk: Varga Samuval, az Újpest videóelemzőjével fogjuk kibeszélni élőben a magyar válogatott Eb-szereplését.

Kapcsolódó
A tartalékos portugáloknak leckét adott szenvedélyből az Eb meglepetéscsapata
Ezzel pedig kiesett a magyar válogatott az Európa-bajnokságról.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik