Ziccer

Igazságot Lukakunak!

Véget ért az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója: a portugálok a törökök lesimázásával bebiztosították helyüket a legjobb 16 között, Georgia megszerezte története első pontját egy nagy tornán a csehek ellen, Belgium pedig – Romelu Lukaku újabb meg nem adott gólja ellenére – Romániát verte, aminek következtében négy hárompontos csapat fordul az E-csoportban az utolsó körre. Az adás végén még pár szót a magyar-skótról is ejtettünk, majd matekozással zártunk. A nap történéseit – ezúttal némi csavarral – Borbély Imrével, az xfb Analytics adatelemzőjével és Rugli Tamással, a 24.hu újságírójával beszéltük ki.

Romelu Lukaku aligha nagy rajongója a VAR-nak, ugyanis a belga csatár harmadik gólját érvénytelenítették már a tornán videobíróval. A belgák ennek ellenére 2-0-ra nyerték a románok elleni meccset, így négy hárompontos csapat száll harcba a továbbjutást érő helyekért az utolsó fordulóban. Az adásban igazságot szolgáltattunk Lukakunak, ugyanis szót ejtettünk arról, hogy a belga csatár a mémesedése ellenére kifejezetten hasznos összjátékban, valamit az eddig látott két meccsük alapján azt is megtárgyaltuk, hogy meddig juthatnak a belgák.

Nem történt csoda, a törökök egy meccs alatt nem tanultak meg védekezni, a portugál támadógépezet pedig továbbra is félelmetes, de ez a csapat hátul is elég masszív. Utóbbi csapatrésszel kapcsolatban a mindkét szurkolótábortól vastapsot kiérdemlő Pepét, előbbivel kapcsolatban pedig Cristiano Ronaldót énekeltük meg, aki általános meglepetést okozó önzetlenségével, mintha azt sugallta volna, hogy elfogadja a megváltozott szerepkörét. Ronaldo egójának menedzselése mellett beszéltünk arról is, hogy milyen hatással lehet a Németországban élő törökök és a németek kapcsolatára az, hogy a török válogatott gyakorlatilag hazai pályán játszhat.

Georgia történelmi pontszerzéséhez kellett az is, hogy a csehek rendkívül sok helyzetet elpuskázzanak. Giorgi Mamardashvili a cseh csapat rémálmaiban lesz visszatérő szereplő, mivel a grúz kapus az xG alapján minimum három góltól mentette meg csapatát. Természetesen nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy

ez a meccs a magyar válogatott esélyeit illetően a lehető legjobban alakult.

És ha már magyar esélyek: az adást a magyar-skót meccsre való előretekintéssel zártuk. Szoboszlai Dominik szerintünk sem teljesen egészséges, a skótokat pedig nem becsülnénk le. Borbély Imre elővette a kockás füzetét is és megnézte, milyen eredmények segíthetnek rajtunk, akkor ha megverjük a skótokat.

A magyar-skót meccs lefújása után érkezünk a már szokásossá vált élő kibeszélőnkkel, amiben beszélgetőpartnerünk ezúttal Eppel Márton, válogatott labdarúgó lesz.

Kapcsolódó
Üldözés, rohanás, cinkos félmosoly: így imádják a gyerekek Cristiano Ronaldót
Elképesztő dolgok történtek a török-portugál meccsen.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik