Ziccer

Itt, ha nem nyersz, bevásárlás közben is odajönnek, miért nem így vagy úgy cseréltél

Sosem futballozott komolyabb szinten, alapvetően közgazdásznak készült, és bár a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó cégénél sikerült elhelyezkednie, mégis lemondott róla, majd 2014-től a Honvéd Akadémia fizetetlen meccselemző gyakornokaként kezdett el dolgozni. A Ziccer vendége újra az a Lőrincz Ábel, akinek a karrierje úgy alakult, hogy november elejétől már a svéd kirakatcsapat, a Hammarby vezetőedzőjeként fejezte be a bajnokságot, és ezzel az egyetlen magyar állampolgárságú futballszakember, aki Dárdai Pál óta Nyugat-Európa valamelyik első osztályú bajnokságában kispadhoz jutott.
  • De vajon mekkorának érezte a csapat élére ugrást a videóelemzői státuszból?
  • Hogyan fogadta az öltöző a vezetőedzői kinevezését, miért épp egy másik magyar származású edzőt kért fel a másodedzői feladatok ellátására?
  • Volt annyira bátor, hogy a Queens Park Rangershez távozó spanyol elődjéhez képest változtasson az öltözői szabályokon, az edzéseken, az összeállításon, a meccstaktikán, és ha igen, mit módosított az egyes területeken?
  • Milyen visszajelzéseket kapott a klubvezetéstől a hajrában megszerzett két pont, a két döntetlen után?
  • Milyen hasonlóságot és különbséget lát korábbi klubja, a Honvéd és a jelenlegi, a Hammarby helyzete között, és mi lesz vele jövőre?
Kapcsolódó
„A magyar fociban, ha kritikus véleményed van, azt megpróbálják elfojtani”
Ugyan semmire sem vitte a focipályán, mert „ügyetlen, és lassú” volt, mégis beteljesítette gyermekkori álmát: jelenleg a negyedrészt Zlatan Ibrahimovic tulajdonában lévő Hammarby kispadján ül hétvégente, ahol taktikai elemzőként és fejlesztő edzőként segíti a vezetőedző munkáját.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik