Ziccer

„A győzelem az utánpótlásban csak mellékterméke annak, hogy valószínűleg jó úton jársz”

A Ziccerben ezúttal egészen Ausztráliáig, Brisbane-ig repítjük a hallgatóinkat. A külföldön dolgozó magyar futballszakembereket bemutató sorozatunkban ezúttal a korábbi sportújságíróval, PR-szakemberrel, az MLSZ egykori sajtófőnökével, Ganczer Gáborral beszélgettünk, aki az ausztrál labdarúgásban találta meg a számításait.

Ganczer Gábor azok közé tartozik, akik bár sosem voltak hivatásos labdarúgók, mégis a profi fociban helyezkedtek el. Volt ugyanis, hogy az ausztrál válogatott ellenfeleit térképezte fel, és immár öt éve, hogy a két magyarországnyi területű Queensland állam labdarúgó-szövetségének a szakmai igazgatójaként tevékenykedik.

  • A beszélgetésből kiderül, hogyan került kapcsolatba a futballal,
  • 2010-ben miért dobta sutba az itthon kifejezetten sikeres médiakarrierjét, és hagyta el hazáját,
  • hogy miközben Magyarországon inkább a személyes kapcsolatok alapján választanak edzőt és egyéb futballalkalmazottat a klubok, addig Ausztráliában milyen úton, pályázás és HR-beszélgetések sorozatát követően tudott labdarúgóedzőként dolgozni, majd lépdelt egyre feljebb az ausztrál labdarúgás lépcsőfokain,
  • az utánpótlás, majd a professzionális labdarúgás különböző szintjein milyen tapasztalatokat szerzett, hogyan gondolkodnak ott a futballról, ezek miben hasonlítanak, vagy működési elveit, reflexeit tekintve miben különböznek az itthon megszokottakkal,
  • végül azt is elárulja, Magyarországról eddig hányan keresték meg azért, hogy az Ausztráliában megszerzett tudását ismertesse, a magyar futball szolgálatába állítsa.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik