Filéző

A Filéző podcast vendége Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt, akivel arról beszélgettünk, hogy a jó évkezdet után mire számíthatnak a vendéglátósok és a vendégek az előttünk álló időszakban.
A Filéző podcast vendége Márk Szonja volt, aki hét év alatt épített fel egy közkedvelt budapesti cukrászdát. Az Édesemből végül tortaműhely lett, az egeket verdeső élelmiszerárak miatt azonban bezárásra kényszerült.
A Filéző podcast vendége Fazekas Ádám fagylaltmester volt, aki világelső lett málnavelős pisztáciafagyijával. De miért nem jó a kánikula a fagyisoknak, és mikor felejtjük el végre a színezékeket és aromákat?
A Filéző podcast vendége Szántó István, a budapesti Spago étterem séfje, akinek az idei Oscar-gálán hollywoodi sztárok is megkóstolhatták a főztjét.
A Filéző podcast vendége Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. alapítója és tulajdonosa volt, aki nemrég megkapta a Dining Guide életműdíját. De miért épp a Tokióban nyílt Gerbeaud, és mi lesz az Onyx étteremmel?
A Filéző podcast vendége Bart Dániel, a Főzdefeszt alapítója volt, aki most könyvben mutatja be a sör sok ezer éves életrajzát. Vajon hogy ittak a sumerok, miként adott Trianon halálos döfést a magyar sörkultúrának, és hogyan tarolta le a lager a világot?
A Filéző podcast vendége ezúttal Herczeg Zoltán, a Dining Guide magazin felelős kiadója volt, akit egyebek mellett arról kérdeztünk, tényleg jött-e a feketeleves a tavalyi terasznyitás eufóriája után, mik a munkaerőhiány fő okai, illetve van-e rájuk tartós megoldás.
A Filéző podcast vendége Menyhárt Attila, a Gresham Palace cukrászséfje volt, aki első magyarként indulhat a cukrászat Bocuse d'Orjaként emlegetett World Chocolate Masters párizsi döntőjén. De hogy készül a versenyre, és mi a baj a magyar cukrászattal?
A Filéző vendége Enyingi Vivien dietetikus volt, akivel arról beszélgettünk, mik a legrosszabb beidegződések a hazai táplálkozási kultúrában, mivel és hogyan lehet kiváltani a húsfogyasztást, miért létfontosságú a türelem és a nyitottság, és tényleg lehet-e hasznos táplálkozási ismereteket terjeszteni a TikTokon.
A Filéző podcast vendége Dragomán György író volt, akivel beszéltünk a gyerekkori ízemlékek fontosságáról, a főzés és az irodalom összefüggéséről, valamint arról is, melyik konyhagépet vinné magával egy lakatlan szigetre.
A Filéző podcast a Padron Tapas Bár, és a hamarosan nyíló testvérétterme vezetőit látta vendégül, akik elárulták, mennyire honosítható meg a tapas életérzés Magyarországon, és hogyan lett egy családi vállalkozásból Budapest ismert tapas bárja.
A Filéző podcast eheti vendége a New Yorkban élő Körner András, akinek évtizedekkel ezelőtt akadt kezébe dédnagymamája kézzel írt szakácskönyve, amely után a magyar zsidó gasztrotörténet elismert kutatójává vált.
A Filéző podcast eheti vendége Palotai Zoltán, a Bortársaság társtulajdonosa, akivel arról is beszéltünk, hogyan alakult a magyar borízlés az elmúlt 30 évben, és hogy mit tesz a borral a klímaváltozás.
Tényleg zajlik a kézműves ginforradalom? A Filéző podcast vendége Ihászi Dániel, a Gay Hussar natúr gin alapítója és lepárlómestere volt.
A Filéző podcast eheti vendége Kiss Szabolcs volt, aki egy jól fizető irodai állást hagyott ott, hogy Tisza menti gyökereihez visszatérve árulja kistermelői hús- és tejtermékeiket, majd saját bisztrót alapítson.
A Filéző podcast vendége Csabányi Attila, a Türkiz étterem üzletvezetője volt, akit arról is kérdeztünk, mi mindent rejt az anatóliai konyha a mindenki által ismert döner kebabon túl.
A Filéző vendége Tóth Gusztáv, az igazioliva szaküzlet és webshop alapítója, aki egy madridi útja során döbbent rá, hogy az olívaolaj sokkal több annál, mint ami a szupermarketek felhozatalából látszik.
A Filéző podcast vendége Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást.
Hogyan lehet elkerülni a tészta repedését, mennyi bejglit sütnek karácsony előtt, és milyen ínyenc töltelékekkel kísérleteznek a mák és a dió mellett? A Filéző podcast vendége Berta Imre cukrász.
A Filéző podcast vendége Ádám Csaba volt, aki a legendás étterem megszűnéséről, saját vegetáriánus fordulatáról, és arról is beszélt, miért nem szabad visszatérnie az emberiségnek a régi kerékvágásba.
A Filéző podcast eheti vendége Ligabue Giulia volt, aki három évtizede Magyarországon élő apjával közösen viszi Budán az augusztusban megnyitott olasz delikát boltot.
Kardos Tamással, a Maradok a pénzemnél blog alapítójával beszélgettünk a növekvő élelmiszerárakról, a magyar vásárlók igényeiről, és arról, hogy a virsli vagy a túróruditeszt dönt minden évben rekordot. Filéző podcast.
A világjárvány alatt nyitott meg a Sejribizli bisztró, amely a házias koszt és a családias hangulat mellett a hulladékmentességet is megcélozta. De mik a zero waste életforma fő kihívásai? Filéző podcast.
Kis országként arra vagyunk predesztinálva, hogy minőségi borokat készítsünk, mert mennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt – mondja Rókusfalvy Pál, akivel az etyeki borvidékről, pezsgős terveiről és a politikával való viszonyáról is beszélgettünk
Olvasói sztorik