Filéző
A Filéző podcast vendége Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt, akivel arról beszélgettünk, hogy a jó évkezdet után mire számíthatnak a vendéglátósok és a vendégek az előttünk álló időszakban.
2022. 09. 04. 10:02
A Filéző podcast vendége Márk Szonja volt, aki hét év alatt épített fel egy közkedvelt budapesti cukrászdát. Az Édesemből végül tortaműhely lett, az egeket verdeső élelmiszerárak miatt azonban bezárásra kényszerült.
2022. 08. 14. 17:47
A Filéző podcast vendége Fazekas Ádám fagylaltmester volt, aki világelső lett málnavelős pisztáciafagyijával. De miért nem jó a kánikula a fagyisoknak, és mikor felejtjük el végre a színezékeket és aromákat?
2022. 07. 31. 14:00
A Filéző podcast vendége Szántó István, a budapesti Spago étterem séfje, akinek az idei Oscar-gálán hollywoodi sztárok is megkóstolhatták a főztjét.
2022. 07. 17. 13:52
A Filéző podcast vendége Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. alapítója és tulajdonosa volt, aki nemrég megkapta a Dining Guide életműdíját. De miért épp a Tokióban nyílt Gerbeaud, és mi lesz az Onyx étteremmel?
2022. 07. 03. 13:59
A Filéző podcast vendége Bart Dániel, a Főzdefeszt alapítója volt, aki most könyvben mutatja be a sör sok ezer éves életrajzát. Vajon hogy ittak a sumerok, miként adott Trianon halálos döfést a magyar sörkultúrának, és hogyan tarolta le a lager a világot?
2022. 06. 19. 13:55
A Filéző podcast vendége ezúttal Herczeg Zoltán, a Dining Guide magazin felelős kiadója volt, akit egyebek mellett arról kérdeztünk, tényleg jött-e a feketeleves a tavalyi terasznyitás eufóriája után, mik a munkaerőhiány fő okai, illetve van-e rájuk tartós megoldás.
2022. 06. 12. 13:48
A Filéző podcast vendége Menyhárt Attila, a Gresham Palace cukrászséfje volt, aki első magyarként indulhat a cukrászat Bocuse d'Orjaként emlegetett World Chocolate Masters párizsi döntőjén. De hogy készül a versenyre, és mi a baj a magyar cukrászattal?
2022. 06. 05. 11:01
A Filéző vendége Enyingi Vivien dietetikus volt, akivel arról beszélgettünk, mik a legrosszabb beidegződések a hazai táplálkozási kultúrában, mivel és hogyan lehet kiváltani a húsfogyasztást, miért létfontosságú a türelem és a nyitottság, és tényleg lehet-e hasznos táplálkozási ismereteket terjeszteni a TikTokon.
2022. 05. 21. 13:51
A Filéző podcast vendége Dragomán György író volt, akivel beszéltünk a gyerekkori ízemlékek fontosságáról, a főzés és az irodalom összefüggéséről, valamint arról is, melyik konyhagépet vinné magával egy lakatlan szigetre.
2022. 05. 15. 20:05
A Filéző podcast a Padron Tapas Bár, és a hamarosan nyíló testvérétterme vezetőit látta vendégül, akik elárulták, mennyire honosítható meg a tapas életérzés Magyarországon, és hogyan lett egy családi vállalkozásból Budapest ismert tapas bárja.
2022. 05. 01. 14:04
A Filéző podcast eheti vendége a New Yorkban élő Körner András, akinek évtizedekkel ezelőtt akadt kezébe dédnagymamája kézzel írt szakácskönyve, amely után a magyar zsidó gasztrotörténet elismert kutatójává vált.
2022. 04. 24. 13:51
A Filéző podcast eheti vendége Palotai Zoltán, a Bortársaság társtulajdonosa, akivel arról is beszéltünk, hogyan alakult a magyar borízlés az elmúlt 30 évben, és hogy mit tesz a borral a klímaváltozás.
2022. 04. 17. 11:04
Tényleg zajlik a kézműves ginforradalom? A Filéző podcast vendége Ihászi Dániel, a Gay Hussar natúr gin alapítója és lepárlómestere volt.
2022. 04. 09. 20:03
A Filéző podcast eheti vendége Kiss Szabolcs volt, aki egy jól fizető irodai állást hagyott ott, hogy Tisza menti gyökereihez visszatérve árulja kistermelői hús- és tejtermékeiket, majd saját bisztrót alapítson.
2022. 03. 13. 20:31
A Filéző podcast vendége Csabányi Attila, a Türkiz étterem üzletvezetője volt, akit arról is kérdeztünk, mi mindent rejt az anatóliai konyha a mindenki által ismert döner kebabon túl.
2022. 03. 06. 11:56
A Filéző vendége Tóth Gusztáv, az igazioliva szaküzlet és webshop alapítója, aki egy madridi útja során döbbent rá, hogy az olívaolaj sokkal több annál, mint ami a szupermarketek felhozatalából látszik.
2022. 02. 19. 13:56
A Filéző podcast vendége Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást.
2022. 02. 13. 10:56
Hogyan lehet elkerülni a tészta repedését, mennyi bejglit sütnek karácsony előtt, és milyen ínyenc töltelékekkel kísérleteznek a mák és a dió mellett? A Filéző podcast vendége Berta Imre cukrász.
2021. 12. 22. 18:29
A Filéző podcast vendége Ádám Csaba volt, aki a legendás étterem megszűnéséről, saját vegetáriánus fordulatáról, és arról is beszélt, miért nem szabad visszatérnie az emberiségnek a régi kerékvágásba.
2021. 12. 19. 10:49
A Filéző podcast eheti vendége Ligabue Giulia volt, aki három évtizede Magyarországon élő apjával közösen viszi Budán az augusztusban megnyitott olasz delikát boltot.
2021. 11. 20. 14:59
Kardos Tamással, a Maradok a pénzemnél blog alapítójával beszélgettünk a növekvő élelmiszerárakról, a magyar vásárlók igényeiről, és arról, hogy a virsli vagy a túróruditeszt dönt minden évben rekordot. Filéző podcast.
2021. 11. 14. 10:57
A világjárvány alatt nyitott meg a Sejribizli bisztró, amely a házias koszt és a családias hangulat mellett a hulladékmentességet is megcélozta. De mik a zero waste életforma fő kihívásai? Filéző podcast.
2021. 10. 31. 13:56
Kis országként arra vagyunk predesztinálva, hogy minőségi borokat készítsünk, mert mennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt – mondja Rókusfalvy Pál, akivel az etyeki borvidékről, pezsgős terveiről és a politikával való viszonyáról is beszélgettünk
2021. 10. 24. 11:00
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 10:37 Eszelős rekord: 291 méterre repült a síugró Kobajasi
- 10:37 Hosszú, göndör szempillái nőttek egy férfinak
- 10:33 Ezek a mediterrán növények vehetik át a főszerepet a hazai kertekben
- 10:26 „Ne azt várjuk, mint a Maldív-szigeteken” – Kubában járt Rubint Réka, aki nem tapasztalta, hogy mélyszegénység lenne
- 10:21 Rejtett életet találtak a sivatag mélyén
- 10:15 Elgázolt egy nőt a metró a Blaha Lujza téren
- 10:12 Orbán Viktor a CPAC-en: Változik a világ rendje, a progresszív liberálisok már érzik a veszélyt
- 10:07 Majdnem 12 milliárd forintért kelt el az elveszettnek hitt Klimt-festmény
- 09:58 „Nem vagyok köteles bármit is mondani” – a Fradi edzője nem akart nyilatkozni csapata döntetlenje után
- 09:45 Hasba szúrta az egyik fiát egy négygyermekes apa
- 09:38 Lángszórós robotkutyát készített egy amerikai cég
- 09:22 Ádám Zoltán a XIII. kerületben a négypárti ellenzéki jelölt ellen indul
- 09:22 Választási csalás kísérlete miatt emeltek vádat Trump legfontosabb emberei ellen Arizonában
- 09:14 Két hét alatt megduplázta súlyát a szegedi vízilóbébi
- 09:13 400 ezer forintnyi áruval slisszolt ki az Aldiból, de egy talpraesett kislány jól megszívatta később
- 07:03 Ellenőrzés volt a háziorvosoknál: a betegfogadási idő ellenére a rendelők 39 százalékában nem zajlott ellátás
- 05:59 Váltás a NER-kommunikáció csúcsain: Balásy Gyula mellé beszállt a milliárdos igazgatónő
- 18:59 Müller Cecíliáék elárulták, miért nőtt drámai mértékben az ALS-es betegek száma Magyarországon
- 07:48 Magyar Péter: Még nem hoztunk döntést a Tisza Párt fővárosi indulásáról
- 17:13 Holtan találták meg az eltűntként keresett négygyermekes anyát
- 09:13 400 ezer forintnyi áruval slisszolt ki az Aldiból, de egy talpraesett kislány jól megszívatta később
- 09:01 Molnár Áron: Láttam két fiatal lányt, akik a Fidesznek gyűjtöttek aláírást, megkérdeztem, mi motiválja őket
- 18:24 Iránytű: Magyar Péter pártja 26 százalékon áll a biztos szavazók között
- 06:47 Agyonlőttek egy delfint az Egyesült Államokban
- 07:49 Házasság első látásra: „Egy bugyit hagyjál már itt!” – Kornélia elköltözött Jánostól