Tudomány

A konteósok szerint már megint világvége lesz

Az összeesküvés-elméletek hívei úgy gondolják, a 2016 WF9 nevű égitest rövidesen hatalmas pusztítást visz majd végbe a Földön.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a NASA szakértői előre jelezték, hogy február második felében egy rejtélyes égitest, a 2016 WF9 fogja megközelíteni bolygónk pályáját.

Az objektum természetesen nem jelent veszélyt, több tízmillió kilométerre lesz majd tőlünk. Igaz, a 2016 WF9 azért így is elég érdekes, mivel a szakemberek még mindig nem tudják megállapítani, hogy milyen típusú égitest lehet.

A 2016 WF9 ugyanis a megfigyelések alapján egyszerre hordozza magán az aszteroidák és az üstökösök jeleit is.

Az összeesküvés-elméletek híveit persze ez a komoly csillagászati kérdés kevésbé foglalkoztatja, ahogy azzal sem törődnek igazán, hogy az objektum meglehetősen távol halad majd el a Földtől. A konteósok úgy gondolják, a NASA eltitkolja előlünk, hogy a hatalmas 2016 WF9 – amely valóban meglehetősen nagy, akár 1 kilométer hosszú is lehet – egyenesen a bolygónk irányába száguld

Dyomin Damir Zakharovich önjelölt szakértő szerint az égitest egy nagyobb atomfegyver pusztításának megfelelő rombolást fog végbevinni, az ütközés miatt felforrnak a tengerek és hatalmas cunamik keletkeznek majd.

Zakharovich hozzátette, a NASA szakértői tisztában vannak a tényekkel, de egyszerűen hazudnak.

A Nibiru környékéről jöhetett

Zakharovich szerint a rejtélyes objektum a Nibiru nevű feltételezett bolygó környékéről származik – a konteósok egyébként nagyon szeretik ezt a hipotetikus égitestet, 2012-ben is az ezzel való ütközéstől várták a világvégét. A “szakértő” úgy gondolja, a 2016 WF9 a csúzlihatásnak köszönhetően, a Nibiru gravitációjának hatására megállíthatatlanul száguld a Föld felé.

Zakharovich hozzátette, az aszteroida titánból és nikkel-vas ötvözetből áll, ezért nem fog széthullani a légkörbe érve. Hogy az objektum anyagára vonatkozó adatok honnan származnak, kérdéses, mivel egyelőre a NASA kutatói sem tudták pontosan megállapítani, hogy miből is épül fel a 2016 WF9. A szakértő mindenesetre azt is elárulta, hogy a Nibiruval való ütközés a mostani becsapódásnál is nagyobb pusztítással fog járni.

Hogy a 2016 WF9 hol éri majd el a bolygónkat, arra Zakharovich nem tudott válaszolni. A “szakértő” nem zárja ki, hogy a NASA – vele ellentétben – tökéletesen tisztában van azzal, hogy melyik zónák vannak veszélyben.

A valóságban természetesen egyáltalán nem kell félni a rejtélyes égitesttől. Az objektum nem veri vissza a fényt, ami arra utal, hogy nem tartalmazza az aszteroidákat felépítő kemény anyagokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy az objektum ne tudna áthatolni a Föld atmoszféráján, de az óriási távolság, amely elválaszt majd minket tőle, mindenképp megnyugtató.

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik