Foci

„Az angol focin röhög az egész világ”

Óriási korrupciós botrányt robbantott ki az angol fociban a Telegraph. Akkorát, amibe egy nap alatt belebukott a szövetségi kapitány, Sam Allardyce, aki kedden közös megegyezéssel lemondott.

Allardyce a Telegraph riportereinek adott tanácsokat a többi közt arra, hogyan kerülhetik meg az FA átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja az egyes focisták játékjogának megosztását harmadik, külső partnercéggel. A beszélgetésekről készült hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta, hogy ennek a tilalomnak a megkerülése “nem probléma”, és ő személyesen ismer olyan ügynököket, akik “állandóan ezt csinálják”.

Mi más is lehetett volna a téma a BBC 5-ös rádióján kedd este? Természetesen ott is a botránnyal foglalkoztak, az egyik meghívott vendég a korábbi kiváló csatár, a 63 válogatott meccsén 30 gólt szerző Alan Shearer volt.

A nyári Eb-égés után azt hittem, hogy mélyebbre nem süllyedhet az angol foci. Erre tessék, most rajtunk röhög az egész világ.

És még csak a botrány elején vagyunk, a Telegraph szerdára további nyolc edző leleplezését ígéri, egy beharangozó cikket már közzé is tettek erről kedd este, de abban neveket még nem árultak el.

A 61 éves Allardyce alig 67 napig irányította az angol válogatottat. Ezzel ő lett a csapat eddigi történetének legrövidebb ideig szolgáló szakvezetője.

Fotó: AFP/Oli Scarff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik